Societat 21/05/2011

Milers de persones es desperten a la plaça Catalunya per fer una "jornada de reflexió compartida"

20.000 persones, segons els acampats, han omplert la plaça de Barcelona aquesta nit. Es va celebrar una multitudinària assemblea a l'espera del desallotjament policial, que finalment no es va donar

Carles Arbolí
2 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } La plaça de Catalunya de Barcelona ha despertat aquest matí després de la seva nit més llarga i multitudinària. Fins a 20.000 persones, segons xifres dels acampats, van omplir la cèntrica plaça ahir a la nit tot i que només 3.000 s'hi han quedat a dormir i tot just ara comencen a despertar-se i fer cua per poder esmorzar.

L'acampada de reflexió d'avui arriba després que les darreres hores s'hagin desenvolupat sense incidents ni cap intervenció policial malgrat la decisió de la Junta Electoral Central de prohibir les protestes dels indignats fins demà a la mitjanit per la coincidència amb el dia de reflexió i la jornada electoral del 22-M. Avui hi ha convocades noves assemblees a partir de les sis de la tarda i diverses activitats per amenitzar la jornada mentre els organitzadors mantenen que l'acampada té caràcter indefinit.

Per la seva banda, les forces de seguretat mantenen un important dispositiu a les rodalies de la plaça Catalunya i tenen ordre d'actuar només en cas que hi hagués aldarulls. Precisament l'únic incident remarcable de la passada nit es va produir quan un reduït grup d'okupes van tornar a entrar a l'edifici de l'antic Banesto i van encendre bengales des de la bastida per notificar als concentrats que havien tornat a okupar l'edifici. La majoria de la gent va censurar aquesta acció amb crits de "fora, fora".

Paral·lelament, a la Puerta del Sol de Madrid, segons els organitzadors, s'hi van reunir entre 20.000 i 30.000 persones ahir a la nit i es van haver de tallar carrers contigus i tancar l'accés a la parada de metro Sol. La policia tampoc va desallotjar aquesta acampada com no ho ha fet amb les 12 que s'han realitzat a altres ciutats catalanes com Girona, Lleida, Reus o Vic.

stats