Societat 29/02/2012

Milers d'estudiants omplen de nou els carrers de València en protesta per les retallades i les actuacions policials

La multitudinària marxa finalitzarà al Palau de la Generalitat Valenciana

Acn
2 min
Manifestació d'aquest dimecres en contra de les retallades en educació i les actuacions policials a València / ACN

ValènciaMilers d'estudiants han tornat a eixir aquest dimecres als carrers de València en una nova manifestació en protesta per les retallades en educació i per les actuacions policials de les passades setmanes sota el lema 'Per un ensenyament públic i de qualitat'. Convocats pels principals sindicats estudiantils, els manifestants han iniciat la marxa des de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València, a l'avinguda de Blasco Ibáñez, i l'han finalitzat a la plaça de la Verge, al costat de la Generalitat. La manifestació transcorre de moment sense incidents i sota la vigilància de la policia espanyola. Unes 40.000 persones, segons els organitzadors, han omplert aquest dimecres els carrers de València en una nova mostra del poder de convocatòria dels estudiants valencians en aquestes protestes en contra de les retallades en l'ensenyament públic.

La pancarta unitària de l'assemblea interuniversitària, 'Per una educació pública i de qualitat', ha encapçalat una marxa que ha comptat amb el suport dels sindicats d'estudiants Acontracorrent, Bloc d'Estudiants Agermanats, Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, Federació Valenciana d'Estudiants, Campus Jove o el Sindicat d'Estudiants, entre altres.

A l'inici de la marxa, Josep, representant de l'assemblea interuniversitària, ha explicat als mitjans que entre els motius de la protesta es troben les retallades en l'ensenyament públic, que "malgrat el que digui el president Fabra existeixen".

El representant dels estudiants també ha assenyalat entre els motius les càrregues policials de les passades setmanes i les peticions de dimissió de la delegada del govern espanyol, i ha demanat la retirada de tots els càrrecs contra els detinguts en les protestes així com l'aturada del "procés de privatització de la universitat pública iniciat amb Bolonya i continuat amb l'estratègia 2015".

Present també a la manifestació, la presidenta de la Federació de Pares i Mares d'Alumnes (FAPA) de València, Remei Santacatalina, ha denunciat aquest procés privatitzador "de tot el sector públic però en especial de l'escola pública" i ha lamentat les actuacions contra els estudiants "que el que feien era protestar contra les retallades, que no vénen d'ara sinó que fa molts anys que en aquest territori està agonitzant l'ensenyament públic", ha dit.

Durant la manifestació, molts cartells al·lusius a les retallades i altres a les declaracions del cap de la policia espanyol, Antonio Moreno, com el ja famós 'Som el poble, no l'enemic', s'han afegit als tradicionals càntics en contra de la corrupció, el 'Menys policia, més educació' o les peticions de dimissió de la delegada del govern espanyol, Paula Sánchez de León. Els manifestants també han cridat consignes contra la privatització de l'ensenyament o l'habitual 'No ens miris, uneix-te'.

La mobilització ha transcorregut sense incidents, i ha finalitzat a la plaça de la Mare de Déu de València, a pocs metres del Palau de la Generalitat Valenciana, on s'ha fet visible la gran quantitat de manifestants.

stats