PROTESTES AL CARRER
Societat 06/08/2011

En llibertat tots els 'indignats' detinguts els últims dies a les protestes de Madrid

Els dos últims 'indignats' han quedat en llibertat avui. El moviment 15-M s'ha manifestat aquest migdia a Plaza de Castilla, a Madrid, en contra de les detencions

Efe
1 min

MadridEls dos últims "indignats" detinguts als incidents de dijous passat davant del Ministeri d'Interior han quedat en llibertat després de declarar avui davant el jutge. Els altres set arrestats en diverses accions del moviment 15-M també van quedar en llibertat els últims dies.

Els indignats de Madrid s'han manifestat aquest migdia pacíficament a la Plaza de Castilla de Madrid, en solidaritat amb els detinguts després de la càrrega policial que van tenir lloc dijous.

Ahir milers d'indignats es van manifestar pel centre de Madrid de forma tranquil·la, després de les càrregues que van tenir lloc dijous, i van provocar ferits i detinguts. Els manifestants van tornar a entrar a la Puerta del Sol i es van mostrar eufòrics pel fet que el moviment del 15M retornés al seu espai natural, tancat els darrers dies per la policia, però van desallotjar la plaça a la matinada. La policia manté la vigilància als carrers que desemboquen a la plaça per evitar que els indignats tornin a acampar-hi.

A la manifestació es podien veure pancartes com "Els meus drets, no benediccions", "Estat laic", en relació a la visita del Papa prevista per d'aquí a deu dies, i "La seva crisi-estafa trenca la pau social" o "sense lluitar, què et donaran?".

Aquest matí, els serveis de neteja de l'Ajuntament han retirat les restes de residus i ha desaparegut la gran pancarta que donava la benvinguda a la plaça: "Bienvenida dignidad". Es conserven alguns lemes que pengen de cabines i fanals i recorden el pas del moviment 15-M per la plaça del Sol. "Els que han recuperat la plaça són els indigents", han comentat alguns agents de policia.

stats