POLÍTICA
Societat 26/03/2011

Milers de manifestants reclamen la dimissió de Camps en una marxa contra la corrupció a València

La manifestació s'ha celebrat malgrat la denúncia per injúries greus interposada pel PP

Acn
1 min
València

ValènciaMilers de manifestants, uns 60.000 segons els organitzadors, s'han manifestat aquest dissabte a València contra la corrupció amb el lema "Contra la corrupció, Camps dimissió". Convocats pel Col·lectiu Contra la Corrupció, nascut a la xarxa l'any 2009, els ciutadans han marxat pels carrers de la capital valenciana cridant consignes com "El president, a Picassent" (en al·lusió al municipi proper a València que acull un centre penitenciari), "Camps dimissió" o "T'estime un ou, vull un vestit nou". La manifestació s'ha celebrat malgrat la denúncia per injúries greus interposada pel PP demanant la prohibició de la marxa. El jutge va desestimar la petició de mesures cautelars urgents.

Abans de l'inici de la manifestació s'han registrat uns petits incidents quan un altre grup de manifestants amb pancartes que reclamaven la dimissió de Zapatero i en contra de la guerra a Líbia han intentat manifestar-se. La policia ha allunyat aquest grup de gent entre crits de "Fora, fora!" per part dels manifestants contra la corrupció. Segons el Col·lectiu, l'altre grup estava integrat per alguns simpatitzants i militants de base del PP valencià.

Després d'aquest incident, la manifestació s'ha iniciat malgrat la denúncia interposada pel PP valencià contra els convocants per injúries greus amb publicitat contra l'autoritat en exercici. Els populars demanaven la suspensió de la manifestació i la retirada dels cartells on apareix el president Camps vestit de presidiari. El jutge, però, va desestimar aplicar mesures cautelars urgents mentre estudia les acusacions.

stats