Societat 23/07/2012

Millora de les condicions meteorològiques

La tramuntana ha continuat bufant durant la nit, tot i que amb menys virulència. Abans del migdia desapareixerà pràcticament del tot

Manel Cascante
2 min
Sant Pere de Vilamajor, aquest matí / Jordi Rodoreda

BarcelonaLa tramuntana ha continuat bufant amb energia durant la nit i la matinada, dificultant les tasques d'extinció dels incendis. Tot i això, ja no ho ha fet amb la força de les darreres hores.

De la nit cal destacar un cop màxim de 64 km/h a l'estació del Servei Meteorològic de Catalunya de Portbou. D'altres cops màxims són els 49 km/h de Cabanes, 45 a Roses, 60 a l'Escala o 37 a la Bisbal d'Empordà.

Els models meteorològics continuen sent optimistes. Indiquen que el vent del nord té les hores comptades. Abans del migdia acabarà desapareixent i començarà a bufar de l'est.

Aquest gir del vent a component marítima, aportarà un increment de la humitat cap al nord de la costa Brava. Un fet que no dificultarà les tasques d'extinció, sinó al contrari. Es tractarà, com a molt, de brisa que no superarà els 30 o 35 km/h.

Un altre punt a favor per ajudar a la lluita contra el foc serà la moderació de les temperatures. El pas d'un sistema frontal durant el cap de setmana ens ha deixat un ambient més temperat, amb valors tèrmics no gaire elevats. Aquest dilluns s'espera una temperatura màxima de 29 graus a Figueres i a Olot, o 28 graus a l'Escala.

Els termòmetres, però, tornaran a enfilar-se en dies posteriors. Serà sobretot a partir de dimecres, quan tornarem a enregistrar valors de plena canícula a tot Catalunya. A l'Empordà les temperatures màximes es podran tornar acostar als 33 o 35 graus.

Els models de previsió a llarg termini no aporten cap tongada de pluges més o menys general de cara als propers dies. Com a mínim fins d'aquí a una setmana.

Així, doncs, tot i que les condicions meteorològiques a partir d'aquest migdia podran ser favorables per a les tasques de control i extinció dels incendis, el risc continuarà sent molt alt arreu del país, com a mínim fins a principis d'agost.

stats