CASTELLS
Societat 28/10/2012

Els Minyons de Terrassa descarreguen el dos de nou a Girona

Gran actuació en la diada de Sant Narcís, tot i les baixes temperatures

Efren Garcia
2 min
Els Minyons de Terrassa han fet una torre de 9 amb folre i manilles, la figura més complexa de la jornada. / ACN

GironaComença la recta final de la temporada. La diada de Sant Narcís, a Girona, s'ha ratificat com la gran jornada castellera del nord i els Minyons s'han retrobat amb la gamma extra. Aquesta, però, no ha estat l'única jornada important del cap de setmana. Les colles preparen els seus millors castells i els calendaris van tancant-se amb les diades respectives de cada colla. Els caps de setmana es massifiquen arreu del país i tothom fa l'últim esforç per acabar l'any assolint els seus màxims objectius.

El premi del dos de nou

Els Minyons de Terrassa han superat amb bona nota la primera gran cita del tram final d'any. Avui han descarregat el tercer dos de nou emmanillat de la temporada amb molta suficiència. Tot i ensopegar amb el cinc de nou folrat, els malves segueixen optant per tancar l'any descarregant dos castells de gamma extra en una mateixa jornada.

Els Marrecs folren Girona

Girona ha servit de talismà als Marrecs de Salt i als Capgrossos de Mataró. Els de Salt han rubricat la millor diada de la seva història. Han coronat per primer cop el dos de vuit folrat i han completat l'actuació descarregant els dos castells bàsics de vuit. Per primer cop a la seva història han tancat una jornada amb tres estructures de vuit pisos diferents. Els Capgrossos hi han segellat la segona tripleta màgica de l'any i han recuperat el pilar de set amb folre que no intentaven des de la diada castellera de la festa major de les Santes del 2009.

A Mallorca amb el carro gros

Els Castellers de Mallorca van celebrar dissabte la diada de la colla coronant el carro gros i el dos de set. Els de la camisa grana van apuntar-se, d'aquesta manera, el segon quatre de vuit del seu historial; tots dos, això sí, carregats. Els Al·lots de Llevant van descarregar el dos de set com a millor castell i els Castellers de Cornellà van aprofitar l'expedició per alçar les dues estructures bàsiques de set.

Vint anys de la Jove de Sitges

La Colla Jove dels Castellers de Sitges va posar la cirereta a la seva vintena temporada carregant ahir a casa, al Cap de la Vila, el primer quatre de vuit de l'any. La presència dels Castellers de Vilafranca va ser un dels principals atractius de la jornada. Els verds van plantejar les tres estructures que volen pujar de nivell a la diada de Tots Sants, van descarregar el set de vuit, el dos folrat i el quatre de nou que haurien de transformar-se dijous en castells de gamma extra.

Els Saballuts es consoliden entre els grans

Els Castellers de Sabadell han descartat avui portar a plaça per primer cop el quatre de vuit amb agulla però han plantejat una diada rodona. Han descarregat tant el cinc de vuit com el dos folrat, castells que un parell d'anys enrere no s'haurien imaginat i que enguany han demostrat que estan al seu abast. Els Saballuts han mostrat enguany tot el seu potencial descarregat totes dues estructures en tres ocasions.

stats