Societat 30/06/2013

Els Minyons han dit que no a la gamma extra

Els èxits castellers han estat molt repartits aquest cap de setmana

Efren Garcia
3 min

TerrassaEls Minyons de Terrassa han decidit a última hora ajornar l'atac al primer castell de gamma extra de la temporada. Tot i així, la diada de la festa major de Terrassa s'ha mantingut a un gran nivell i ha repartit èxits tant als Castellers de Sants com als de Terrassa. La colla castellera de la Vila de Gràcia ha sorprès aquesta jornada en coronar el seu primer quatre de vuit amb el pilar. Els Xiquets de Reus van destacar dissabte i els Castellers de Vilafranca han sumat dos castells de nou pisos més fent doblet aquest cap de setmana. Les emocions han estat nombroses i molt ben repartides, ja que aquesta setmana s'han comptabilitzat més d'una trentena de diades castelleres.

Els Minyons es guarden el castell de gamma extra

El Raval de Montserrat s'ha quedat sense castell de gamma extra en una decisió que els Minyons de Terrassa han comunicat a la premsa just abans de començar l'actuació de la festa major egarenca. La colla ha decidit presentar-se conservadora per assegurar la progressió que està vivint les darreres setmanes a assaig. Els malves s'han apuntat els dos castells bàsics de nou i han optat pel quatre de vuit amb el pilar a tercera ronda. Fins i tot ha sorprès el pilar de sis final, ja que podria haver-se esperat un espadat de set pisos.

Premis i pilars al Raval de Montserrat

Els Castellers de Sants, amb el primer tres de nou folrat de l'any, i els Castellers de Terrassa, amb el tres de vuit descarregat, han tancat el cartell d'una diada de festa major que els ha estat molt profitosa. La colla barcelonina ha exhibit tres castells segurs i apamats, fins i tot el tres de nou, el primer de l'any, ha estat descarregat amb molta solvència. Han repetit el pilar de sis que van estrenar la setmana passada a Reus i l'han calcat tant en el fons com en les formes. Els Castellers de Terrassa han completat la primera clàssica de vuit de l'any i han segellat l'actuació coronant el pilar de sis.

Els de la Vila de Gràcia posen la directa

La progressió dels Castellers de la Vila de Gràcia està sent espectacular. La calor els ha donat ales en la part final del primer tram de temporada. Avui, a la festa major del Camp d'en Grassot han tornat a obrir plaça amb el dos de vuit folrat, però ho han fet per encarar, a segona ronda, el primer quatre de vuit amb el pilar del seu historial. Els graciencs han descarregat el quatre, però el pilar ha cedit abans de desmuntar-se per complet. Els Castellers de Sabadell i els de Granollers han estat a l'altura amb el dos de vuit folrat carregat i el quatre de vuit descarregat, respectivament.

Els Xiquets de Reus rematen la feina feta

A Reus i en solitari, els Xiquets de Reus va reafirmar dissabte el seu bon estat de forma. Van afrontar la diada de Sant Pere amb molts efectius i van plantar cara a la tripleta de castells de vuit estrenada tot just la setmana passada. Els de la camisa de color avellana van demostrar caràcter i bones maneres. Van descarregar sense problemes el tres de vuit a primera ronda i van exhibir-se amb el segon dos de vuit folrat de l'any. Van tenir més problemes a tercera ronda, però tot i desmuntar el quatre de vuit, van tornar-hi per completar la feina.

Castells de nou al Camp Nou i a Tarragona

Els Castellers de Vilafranca van representar dissabte el món casteller en el Concert per la Llibertat. Els verds van descarregar el tres de nou amb folre a la mitja part i van esdevenir la segona colla a fer un castell de nou pisos al camp del Futbol Club Barcelona. Avui han tingut forces per pujar de nou a l'autocar i plantar-se a Tarragona per repetir la gesta. Al tres de nou folrat hi han sumat el cinc i el quatre de vuit amb el pilar. Han compartit plaça amb els Xiquets de Tarragona, que han coronat el primer cinc de vuit de l'any, i els Xiquets del Serrallo, que han completat una actuació molt meritòria amb tres castells de la gamma alta de set.

stats