SANITAT
Societat 11/04/2011

Miquel Vilardell: "Estem en desacord amb la forma en què s'estan fent les reformes"

El president del Col·legi de Metges diu que les retallades proposades pel conseller de Salut, Boi Ruiz "s'han d'aturar". Defensa "l'excel·lència" del sistema sanitari públic català i demana "fer una reflexió" abans de dur a terme les reformes

Thaïs Gutiérrez
1 min

BarcelonaMiquel Vilardell, president del Col·legi de Metges de Barcelona, ha llançat un missatge clar i contundent: no estan d'acord amb les reformes anunciades pel conseller de Salut, Boi Ruiz, i demana aturar-les i fer una reflexió. Vilardell ha penjat un missatge de vídeo a la web del COMB on diu que sent "preocupació pels últims fets que s'estan produint a la sanitat catalana" i ha defensat que es tracta d'un sistema "excel·lent" que té uns professionals "excel·lents".

"Volem mantenir el sistema sanitari públic de qualitat", ha destacat, i per això ha subratllat: "Manifesto el meu desacord amb la forma que s'estan duent a terme les reformes. Crec que s'han de parar i buscar un moment de reflexió. Les reformes es podran dur a terme si abans es debaten", ha dit, tot i que ha matisat que "les reformes que afecten la qualitat no poden posar-se en marxa perquè cal preservar el nostre sistema sanitari públic".

Vilardell, que també és president del Consell Assessor de Salut, ha dit que traslladarà el seu desacord al president de la Generalitat i demana que es faci "un nou plantejament". "Hem de trobar mesures aplicables al sistema sanitari que no afectin la qualitat", ha subratllat, i per això exigeix "un pacte polític perquè totes les forces polítiques parlin entre elles per trobar fòrmules perquè arribin recursos al sistema sanitari".

El president del Col·legi de Metges ha criticat que "les mesures que afecten l'eficiència preses ràpidament porten conflicte i malestar això crea intranquil·litat al ciutadà i preocupació als professionals, per això hem de dir no", ha dit.

stats