Societat
Societat 15/12/2011

El president del Col·legi de Metges de Barcelona lamenta que transcendeixi la imatge que els professionals sanitaris “només” protesten

Miquel Vilardell demana més autonomia i participació dels professionals sanitaris en la presa de decisions que afecten la gestió clínica. El col·lectiu ha presentat un informe al Govern amb mesures per millorar l'eficiència dels recursos

Ara
1 min
Miquel Vilardell, president del Col·legi de Metges de Barcelona

BarcelonaEl president del Col·legi de Metges de Barcelona, Miquel Vilardell, demana més autonomia i participació dels professionals sanitaris en la presa de decisions que afecten la gestió clínica. En una entrevista a Els matins de TV3, Vilardell ha instat el Govern a donar més marge als professionals: “Que ens deixin fer el que sabem fer”, ha dit, alhora que s'ha mostrat favorable a la descentralització dels serveis sanitaris, una mesura que “no” ha de suposar la privatització del sistema públic de salut.

Vilardell, que també presideix el consell assessor del departament de Sanitat, ha lamentat que sovint transcendeixi la imatge que els professionals sanitaris “només” protesten. En aquest sentit, ha defensat l'informe que el Col·legi de Metges ha presentat al Govern amb un seguit de mesures encaminades a millorar l'eficiència dels recursos destinats en sanitat. Del document n'ha destacat, especialment, la redefinició de la carta de serveis sanitaris, que hauria de permetre fixar una guia “comuna” per tractar les malalties i evitar, així, que hi hagi costos diferents en els diversos centres sanitaris en el tractament d'una mateixa patologia.

Respecte al tiquet moderador, Vilardell assegura que els professionals no volen entrar en el sistema de finançament de la sanitat, però demana que aquesta taxa administrativa no trenqui l'equitat entre les comunitats autònomes i la universalitat en l'accés de tots els ciutadans als medicaments.

stats