SUCCESSOS
Societat 25/05/2011

Els Mossos se'n van de gira el dia de les Esquadres

ICV critica la iniciativa d'Interior d'incloure una missa el dia de celebració del cos

Marta Català
1 min

BARCELONAInterior recupera les misses en l'acte institucional del dia de les Esquadres. Els governs de CiU ja celebraven una missa el dia de les Esquadres segons han informat fonts del departament d'Interior però quan el tripartir va arribar al Govern, Joan Saura ho va suprimir. El proper 3 de juny tindrà lloc la festa del cos dels Mossos i Iniciativa per Catalunya ja ha criticat que se celebri una missa a la celebració.

El diputat Jaume Bosch presentarà una esmena a una moció del PP sobre Seguretat que es discutirà els propers dies 1 i 2 en què demana al Parlament de Catalunya que insti el Govern a "mantenir la celebració del Dia de les Esquadres sense cap tipus d'acte religiós com a mostra de respecte a la llibertat d'opinions i creences dels i les integrants del Cos de Mossos d'Esquadra". Bosch ha anunciat que si es fa la missa, cap representant de la formació hi assistirà.

Per la seva banda, Toni Castejón, portaveu del sindicat SME-CCOO dels Mossos ha dit al respecte que "cada govern fa el que vol i que a nosaltres ens és indiferent però si recorden a víctimes nostres, doncs encara".

D'altra banda, els sindicats dels Mossos d'Esquadra també han expressat el seu malestar per les noves retallades salarials que patirà el cos i han demanat als agents que no hi assisteixin al Dia de les Esquadres. En un comunicat conjunt, afirmen que és una "celebració innecessària" i que el seu cost pot ser destinat a cobrir altres prioritats més importants dins del cos.

stats