Societat 08/01/2012

La Mitja de Granollers corre per la lluita contra el càncer

Thaïs Gutiérrez
2 min
Jordi Vinardell, al centre, era molt aficionat  a córrer la mitja marató de Granollers.  Els seus amics el recordaran aquest any.

BARCELONA.Si a Catalunya hi ha una mitja marató que té una gran popularitat, és la de Granollers.

Enguany aquesta cita esportiva que se celebra el 5 de febrer es convertirà en un homenatge a totes les persones que lluiten contra el càncer, com el granollerí Jordi Vinardell, conegut com a Toti, que va morir a l'agost, víctima d'un càncer de cervell. És la manera amb què els seus familiars i amics -constituïts en l'Associació d'Amics d'en Jordi Vinardell- volen retre-li un homenatge pòstum i recaptar fons per a la unitat de cures pal·liatives de l'Hospital General de Granollers, on va passar els últims mesos de la seva vida.

Vinardell, que va morir als 44 anys, era un gran amant d'aquesta cursa, tal com recorden els seus amics, que expliquen que havia convertit la mitja marató de Granollers en "la seva cursa particular". Víctor Font, membre de l'associació i amic del Toti, recorda que li agradava molt l'esport, "especialment el bàsquet i la cursa", però no era d'aquelles persones que creuen mig món per anar a fer una marató. Ell es reservava per a la mitja marató de Granollers, "que feia any rere any amb passió", tal com recorda Font. Però la passió es va veure truncada per la malaltia.

A Vinardell li van detectar un càncer de cervell el gener del 2010. Van ser uns mesos molt durs per a ell, per a la família i per als amics, durant els quals es va sotmetre a tres operacions. El juny del 2011 va entrar a la unitat de cures pal·liatives de l'Hospital General de Granollers.

Iniciativa solidària

Allà els amics van descobrir "la gran tasca que fan els metges d'aquesta unitat i la importància del seu paper", però també es van adonar de les mancances, sobretot pel que fa a infraestructures bàsiques, com el mobiliari o l'espai, que fan menys fàcil l'estada en aquesta unitat.

Per aquest motiu van iniciar una campanya per recaptar fons per a aquesta unitat tan important en què s'ajuda els malalts terminals a viure bé fins al final. La iniciativa té una vessant a les xarxes socials, amb un grup al Facebook amb més de 7.000 seguidors, i una vessant de captació de fons. Així, s'ha engegat la venda de samarretes en honor de Vinardell i s'han obert 800 noves inscripcions per a la cursa que es destinaran a aquesta causa. A més, l'agrupació de comerços del centre de Granollers destinarà el 5% de les vendes de Nadal a aquesta campanya.

stats