SOCIETAT
Societat 16/04/2012

Molins de Rei s'oposa a Eurovegas

Una moció d'Esquerra contra el projecte d'Adelson s'aprova amb el suport de la CUP i Iniciativa. El text afirma que el complex de joc "hipotecaria" l'àrea metropolitana

Acn
2 min

Molins de ReiL'Ajuntament de Molins de Rei, al Baix Llobregat, rebutja el projecte d'instal·lar un macrocomplex hoteler i de joc, conegut com a Eurovegas, en aquesta comarca. El projecte "hipotecaria" el desenvolupament de tota l'àrea metropolitana, afectaria "irreversiblement" els espais naturals del Delta del Llobregat i el Parc Agrari i "atemptaria" contra el prestigi del sector turístic català, sosté una moció presentada per Esquerra en el darrer ple municipal de Molins que va ser aprovada amb el suport d'Iniciativa i la CUP. CiU es va abstenir, com els seus socis al govern municipal, del PSC. El regidor del PP al consistori va ser l'únic que va votar en contra de la moció.

La instal·lació d'Eurovegas a la plana del Delta del Llobregat "hipotecaria completament i per temps indefinit qualsevol estratègia territorial i econòmica dels municipis afectats i del conjunt de l'àrea metropolitana de Barcelona, especialment en la zona deltaica del Llobregat", sosté la moció presentada pel grup d'Esquerra, que a Molins es diu Esquerres per Molins de Rei.

El text també recorda que el Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat ja va emetre un dur informe contra el projecte i que s'ha creat una plataforma ciutadana contrària a la inversió. La moció dóna suport tant a aquest informe com al manifest d'aquesta plataforma i, com aquestes entitats, sosté que ocupar 200 hectàrees al sud del Baix Llobregat afectaria "irreversiblement" tant els espais naturals del delta, protegits com a ZEPA i LIC dins de la Xarxa Natura 2000 i "patrimoni natural del país", com el sòl agrícola de la comarca, "que acull conreus amb denominació reconeguda".

En aquest sentit, el text manifesta "el caràcter estratègic del Delta i la Vall Baixa del Riu Llobregat des del punt de vista de les grans infraestructures així com, també, la necessitat de preservar l'equilibri ecològic i mediambiental que garanteixen les zones de conreu i els espais naturals protegits". A banda de recordar aquests arguments, la moció aprovada també afegeix que Eurovegas suposaria "la mobilització diària d'unes 30.000 persones (només visitants) i una xifra indeterminada de desplaçaments obligats" que carregarien les xarxes viàries i ferroviàries metropolitanes.

La moció va ser aprovada amb els vots del principal grup de l'oposició (la CUP) i els d'ICV (cadascun d'aquests grups tenen quatre regidors), a més dels dos d'Esquerra. El regidor del PP s'hi va oposar i es van abstenir els deu regidors de CiU i el PSC. El portaveu de CiU, Joan Ramon Casals, però, va destacar que la inversió d'Adelson al Baix Llobregat suposaria la creació de milers de llocs de treball.

Cal recordar que Jordi Gili, portaveu de la federació i homòleg de Casals al Prat de Llobregat, una localitat propera que hauria d'acollir gran part del complex si finalment s'instal·lés a la comarca, ja havia presentat una moció reclamant una consulta ciutadana que es va tombar amb els vots en contra d'ICV i del PSC.

stats