Societat 11/02/2012

El foc de Mont-roig del Camp obliga a desallotjar sis veïns

Trenta dotacions terrestres i sis mitjans aeris treballen en l'extinció de l'incendi

Acn
1 min

Mont-Roig del CampTrenta dotacions terrestres i sis mitjans aeris (tres helicòpters bombarders, un de comandament i dos avions de vigilància i atac) treballen en les tasques d'extinció de l'incendi forestal de Mont-roig del Camp (Baix Camp). Segons els Bombers de la Generalitat, el foc ha obligat a desallotjar de forma preventiva sis veïns de dues masies properes a la zona.

El foc ha començat cap a la una d'aquest migdia al fons d'una vall, a la zona de les Rabassades, a prop del Mas del Frare. El flanc dret del foc ha avançat per la carena i fins i tot ha començat a baixar el pendent de la muntanya, però el vent de nord l'ha pogut frenar. El flanc esquerre ha avançat pel fons d'un barranc i a mesura que avançava també es dirigia a la carena. És en aquest flanc esquerre que els bombers treballen intensament aquesta tarda, per d'encerclar el perímetre i evitar que el foc salti a l'altra banda del barranc i es pugui propagar.

A més dels Bombers de la Generalitat, fins al lloc també s'han desplaçat efectius de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) de la zona. Per la seva banda, la Direcció General de Protecció Civil de Catalunya manté la prealerta del pla d'emergències per Incendis Forestals (Infocat) per risc alt d'incendis.

stats