SUCCESSOS
Societat 16/08/2012

Un banyista de 75 anys mor ofegat a la platja de Badalona

Ara
1 min
Amb la víctima d'ahir ja són 14 els morts ofegats a les platges catalanes des que va començar l'estiu. La majoria són gent d'edat avançada, el col·lectiu de més risc.

BARCELONA.Un home de 75 anys va morir ofegat ahir a la platja de la desembocadura de la riera de Canyadó, a Badalona. Poc després de les nou del matí, dos banyistes van veure la víctima que surava inconscient i la van treure del mar immediatament. Al lloc dels fets s'hi van desplaçar cinc patrulles dels Mossos d'Esquadra i dues ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques, que no van poder reanimar el banyista.

Un home de 80 anys també va ser rescatat ahir en estat molt greu de l'aigua a la mateixa localitat. Sobre les 9.30 h del matí l'home es va començar a marejar mentre es banyava a la platja del pont del Petroli de Badalona. Una família el va ajudar a sortir de l'aigua i una patrulla ciclista de la policial local s'hi va acostar per assistir-lo, segons explica l'Ajuntament de Badalona. La víctima va ser traslladada a l'Hospital Germans Trias i Pujol i està en estat molt greu.

14 morts aquest estiu

Des que va començar l'estiu han mort, amb la víctima d'ahir, 14 persones a les platges catalanes. La majoria són persones d'edat avançada, el col·lectiu de més risc. Les llargues caminades fins a la platja, l'exposició prolongada al sol i el canvi de temperatura en entrar a l'aigua de cop poden generar desmais o problemes de salut.

stats