Societat 05/04/2012

Mor el creador del Porsche 911

Ferdinand Alexander Porsche ha mort aquest dijous a Salzburg als 76 anys

Efe
2 min
Ferdinand Alexander, creador de Porche / EFE

FrankfurtFerdinand Alexander Porsche, creador del 911 i fundador de la cultura del disseny en el fabricant alemany d'esportius, ha mort aquest dijous a Salzburg als 76 anys.

Porsche AG ha informat avui que la companyia "plora la mort de Ferdinand Alexander Porsche", qui era president d'honor del consell de supervisió de l'empresa.

El conseller delegat de Porsche AG, Matthias Müller, ha reconegut els mèrits Ferdinand Alexander Porsche en el fabricant d'esportius.

"Lamentem la mort de Ferdinand Alexander Porsche. Com a creador del Porsche 911, va fundar una cultura del disseny en la nostra empresa, que caracteritza als nostres esportius fins ara", ha dit Müller.

Ha afegit que "la seva filosofia de bon disseny és per a nosaltres un llegat que honrarem en el futur".

Ferdinand Alexander Porsche va néixer l'11 de desembre de 1935 a la ciutat alemanya de Stuttgart (sud d'Alemanya), era el fill gran de Dorothea i Ferry Porsche.

La seva infància va estar molt influïda pels automòbils ja que passava molt temps en els tallers de desenvolupament i construcció del seu avi Ferdinand Porsche.

El 1962 va assumir la direcció de l'estudi de disseny de Porsche i va crear posteriorment el 911, un model que va despertar un autèntic furor a tot el món i que s'ha convertit en una icona en els esportius, la línia clàssica i atemporal encara perviu en la setena generació d'aquest model.

Ferdinand Alexander Porsche també es va ocupar del disseny de models de carreres de Fórmula 1 dels anys 60, com el 804 i el Porsche 904 Carrera GTS.

Al costat d'altres membres de l'empresa, va abandonar l'activitat operativa de Porsche quan la companyia es va convertir en una societat per accions enl 1971-1972 i va crear l'Estudi de Disseny de Porsche a Stuttgart.

Ferdinand Alexander Porsche va dissenyar també nombrosos accessoris d'home com rellotges, ulleres i estris per escriure, coneguts mundialment sota la marca "Porsche Design".

stats