SOCIETAT
Societat 01/01/2012

La família del detingut mort a Manresa denuncia els Mossos d'Esquadra

Durant la detenció es va resistir als agents i va patir un atac de cor

Laura Díaz-roig
1 min

BarcelonaL'home detingut aquest divendres a Manresa pels Mossos d'Esquadra amb 13 ordres de recerca i captura ha mort avui a l'hospital després de patir un atac de cor durant la detenció, segons han confirmat fonts d'Interior.

Sergio E., de 34 anys, acumulava 23 antecedents policials –11 dels Mossos i 12 de la Policia Nacional–. Durant la detenció es va enfrontar als agents, fins al punt de que va treure l'arma a un d'ells, però entre cinc agents el van aconseguir reduir. Un cop esposat va patir un atac de cor i estava a l'hospital des de divendres.

Un portaveu de la família ha assenyalat aquesta tarda a l'agència EFE que a Sergio, que ha mort cap a les 14.30 hores, "l'han matat els Mossos, que ara intenten tapar el que van fer".

Al matí els familiars del difunt ja han denunciat davant el jutjat d'instrucció de Manresa que els Mossos el van colpejar de forma indiscriminada, el que li va provocar diverses contusions i una aturada cardiorespiratori que el mantenia en coma.

A la denúncia, a la que a tingut accés Efe, posen de relleu que els agents van copejar "amb molta agressivitat" Sergio E.C., un home molt corpulent i que els policies van definir com una persona "molt conflictiva".

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha defensat avui l'actuació policial i ha assegurat que el atac de cor va ser conseqüència de l'excitació i el sobreesforç del detingut per intentar escapar.

stats