Societat 22/01/2012

El detingut per matar la dona a Santa Coloma de Queralt se suïcida davant la policia

El sospitós havia estat traslladat al seu domicili de Sabadell, emmanillat i custodiat per mossos d'esquadra, per escorcollar el pis. S'ha deixat anar de l'agent que el subjectava pel braç i s'ha llançat pel forat de l'escala, des d'un tercer pis

Acn / Efe
1 min
Protesta contra el crim de Santa Coloma de Queralt / TJERK VAN DER MEULEN

BarcelonaL'home detingut per haver assassinat la seva dona a Santa Coloma de Queralt ha mort aquest diumenge a primera hora de la tarda, en precipitar-se des d'un tercer pis. El sospitós havia tornat emmanillat al domicili de Sabadell on viuen els seus pares –el lloc on s'havia refugiat després de cometre el crim i on va ser detingut– custodiat per agents dels Mossos d'Esquadra i dels serveis judicials.

La visita era per escorcollar l'últim domicili on havia estat, com es fa amb totes les detencions, ja que s'hi poden trobar proves. A aquestes inspeccions també hi assisteix l'advocat de l'imputat. L'home anava emmanillat i un agent el portava agafat d'un braç, però l'home s'ha deixat anar amb una estrebada i s'ha tirat pel forat de l'escala, segons fonts policials.

Els Mossos han confirmat que els cops rebuts en aquesta caiguda han provocat la seva mort. L'home havia sigut detingut ahir mateix com a presumpte autor de la mort de la seva parella, la cinquena mort per violència de gènere a Catalunya des del 31 de desembre, dia que va morir a Girona una dona el cadàver de la qual no va ser descobert fins l'endemà.

Un miler de veïns, en l'acte de protesta pel crim

Poc després del suïcidi del detingut, quan encara no havia transcendit la notícia, un miler de veïns de Santa Coloma de Queralt, el lloc on vivien víctima i homicida, s'han concentrat a la plaça del poble per condemnar el crim. Santa Coloma té poc més de 3.000 habitants i tothom coneixia la parella, de manera que el cas ha commocionat la vila.

stats