SOCIETAT
Societat 29/07/2012

Mor un home de 72 anys ofegat a l'Estartit

Amb el d'avui ja són quatre els morts a les platges catalanes la darrera setmana

Ara
1 min

BarcelonaUn home de 72 anys - Francisco B.P., de nacionalitat espanyola- ha mort aquest diumenge ofegat a la platja de la Pletera, a la zona de la gola del Ter a l'Estartit (Baix Empordà), segons ha informat Protecció Civil.

El telèfon d'emergències 112 ha rebut, a les 8.17 hores, quatre trucades pràcticament simultànies alertant que un home de 72 anys no podia sortir de l'aigua, a una distància curta de la costa. Una noia ha tret l'home, que estava inconscient, fins la sorra i li ha fet les primeres maniobres de reanimació.

Des d'emergències s'ha avisat a Protecció Civil de la Generalitat, Salvamento Marítimo, el Sistema d'Emergències Mèdiques, Mossos d'Esquadra, Policia Local de Torroella i Bombers de la Generalitat.

La dotació de Bombers de la Generalitat que s'hi ha desplaçat ha intentat reanimar-lo sense èxit, el SEM ha enviat una ambulància medicalitzada i un helicòpter i tampoc han pogut fer res per salvar-li la vida, ja que no s'ha recuperat d'una aturada cardio-respiratòria.

Protecció Civil insisteix en la necessitat de prendre mesures d'autoprotecció en el bany, preferir sempre platges vigilades i en horaris en els que es presti el servei de socorrisme (normalment entre 10.00 am o 11.00 am i 19.00 pm) i comprovar el color de la bandera que onegi a la platja (verd: bany permès, groc: màxima precaució, vermell: bany prohibit).

La darrera setmana s'han produït amb el d'avui, 4 morts a les platges catalanes.

stats