Societat 27/02/2012

Mor el pare dels Geyperman

L'empresari valencià Antonio Pérez Sánchez havia creat també els Jocs Reunits

Efe
1 min
Els Geyperman

ValènciaL'empresari Antonio Pérez Sánchez, fundador de l'empresa de joguines Geyper i creador dels Geyperman i els Jocs Reunits, entre altres productes, va morir diumenge als 94 anys d'edat a València i avui ha estat enterrat al cementiri general.

La seva firma comercial, ubicada a València, va obtenir un gran èxit internacional amb els famosos Geyperman, uns ninots articulats que va comercialitzar des de mitjans dels anys 70 del segle passat fins a principis dels vuitanta.

No obstant això, en la seva trajectòria empresarial figuren altres fites, com els walki talki de mitjans dels anys 50, inspirats en les aventures de Flash Gordon, o el Cadeko, un joc de construccions en plàstic, alternativa fantàstica Mecano de metall.

També forma part de l'imaginari col·lectiu altre producte de la seva empresa, com són els Jocs Reunits Geyper, que es van comercialitzar durant dècades gairebé sense variació en el seu contingut.

L'activitat d'aquesta empresa va cessar a final dels anys vuitanta, si bé el 2001 la bilbaïna BIZAK va obtenir llicència per comercialitzar de nou els Geyperman.

stats