SOCIETAT
Societat 23/06/2012

Mor el promotor de moda Paco Flaqué als 79 anys

La capella ardent serà aquest diumenge a la tarda i el funeral dilluns al migdia

Acn
2 min
Paco Flaqué / ACN

BarcelonaEl promotor de moda Paco Flaqué Fontanals ha mort aquesta matinada a Barcelona als 79 anys. Va estudiar a Barcelona, tot i que va iniciar la seva carrera a Londres, abans de tornar a Catalunya, on va començar a organitzar desfilades. Actualment, Flaqué seguia en actiu com a president de l'Associació Moda Barcelona i de Flaqué Internacional. Havia estat director executiu del saló Bridal Week Noviaespaña fins al maig del 2008, quan va passar el càrrec al seu fill Àlex Flaqué. La capella ardent restarà oberta aquest diumenge a partir de les tres de la tarda al Tanatori Ronda de Dalt de Barcelona, i el funeral serà el pròxim dilluns a quarts de dues del migdia.

Nascut a Olesa de Montserrat, Paco Flaqué estableix contacte ja des de molt jove amb el món de la moda a través de la petita fàbrica de teixits del seu pare i es decanta pels estudis teòrics de tèxtil a l'Escola d'Arts i Oficis. És, però, un viatge a Londres el que desperta el seu interès pel món de la moda i les desfilades en què les models llueixen la minifaldilla de Mary Quant.

Convençut que el que ha vist a Anglaterra arribarà tard o d'hora a l'estat espanyol, en casar-se amb Maria Teresa Sancho deixa el poble i se'n va a viure a Barcelona. A partir d'aleshores, Paco Flaqué es converteix en un referent per als salons de moda com Moda del Mediterrani, Filats i Teixits, Modes, Intimoda, Pielespaña, Tot Nuvis Reus, Tot Nuvis Girona i Tot Nuvis Amposta. També han estat al seu càrrec el Saló d'Art i Antiguitats de les Drassanes Reials de Barcelona, el Saló d'Art Antic i Modern de Fira de Barcelona i el Saló Internacional d'Art i Tendències BARCELONA SIART.

La seva carrera professional ha estat plena de reconeixements i premis. L'any 1969 va obtenir a Itàlia el Diploma d'Honor per la divulgació de la moda al món. Dos anys més tard, va obtenir aquest mateix guardó a la IV Olimpíada Internacional de l'Alta Moda Creativa. L'any 1979 li van atorgar el premi Galena de la Moda de RNE i TVE. L'any 2002, la Cadena Onda Rambla-Onda Cero li va concedir el Premi Protagonistas corresponent a la categoria de Moda, el 2004 l'Ajuntament de Barcelona el va reconèixer amb la Clau de Barcelona pel seu treball per a la capital catalana i el 2005 li va donar la Medalla d'Honor de Barcelona.

Tot i això, el nom de Paco Flaqué s'associa sobretot a la Barcelona Fashion Week i a la seva contribució a convertir la capital catalana en capital mundial del disseny, competint amb les gran cites de moda europees. Des del 1995 va dirigir l'Associació Moda Barcelona, associació que, a més de la Passarel·la Gaudí Núvies, agrupa el Saló Internacional professional Noviaespaña.

stats