SINISTRALITAT
Societat 04/10/2011

Mor un treballador a la siderúrgica Celsa

Juan B., de 50 anys, va morir ahir dilluns a les instal·lacions de Castellbisbal en caure-li la càrrega penjada d'una grua

Ara
1 min

BarcelonaUn treballador de l'empresa Masa (Mantenimientos y montajes industriales SA), empresa subcontractada de la siderúrgica catalana Celsa, va morir ahir dilluns a les instal·lacions de Celsa a Castellbisbal, segons acaba de comunicar el sindicat CCOO.

L'accident es va produir, presumptament, en trencar-se l'element de subjecció que aguantava la càrrega penjada d'una grua, que li va caure a sobre, provocant-li la mort a Juan B., de 50 anys. "De moment, tot apunta a una manca de coordinació en l'aplicació dels protocols de seguretat", lamenta CCOO.

La Inspecció de Treball ha obert un procés per determinar les circumstàncies de l'accident i comprovar si les instal·lacions complien totes les mesures de seguretat. "La Federació d'Indústria de CCOO de Catalunya seguirà de prop aquest procés i no descarta iniciar les accions pertinents per depurar responsabilitats, un cop aclarides les causes de l'incident", informa el sindicat en un comunicat.

CCOO exigeix tant a la direcció de Celsa com a la de Masa la constitució immediata d'una comissió d'investigació, en la qual participin els representants dels treballadors i de les dues empreses, així com que s'extremin les mesures de seguretat i de prevenció, i que es revisin les instal·lacions i els procediments de coordinació d'activitats per evitar que es produeixi un nou accident.

El comitè d'empresa de Celsa va decidir aturar ahir la producció fins a les 14 h d'avui per manifestar el seu rebuig i pesar per la mort de Juan B., i denunciar aquest accident mortal a les instal·lacions de l'empresa, així com per exigir a la direcció que s'esclareixin les circumstàncies del sinistre.

stats