TRÀNSIT
Societat 02/06/2012

Moren 4 noies de 18 anys en un accident a Vilafranca

Albert Balanzà
2 min
Un grup d'operaris netejant el punt de la carretera on es va produir el violent accident.

BARCELONA.La sortida de la C-15 de Vilafranca del Penedès en direcció a Vilanova i la Geltrú, en el tram que hi ha a la barriada de la Serreta al límit amb Olèrdola, va ser l'escenari ahir del pitjor accident d'aquest any. Quatre noies de Barcelona, totes de 18 anys, van perdre la vida després que el seu totterreny, que anava cap a Vilanova, topés frontalment contra un BMW, que anava en direcció Vilafranca.

Els fets van passar pocs minuts després de l'una del migdia al quilòmetre 13,8 d'aquest tram de la C-15, que ja ha suscitat fortes crítiques a la comarca perquè, tot i que es va inaugurar fa pocs mesos, té una sobtada conversió d'una autovia de quatre carrils (dos per banda) a una carretera de dos (un per banda). Fonts de Ràdio i Televisió de Vilafranca van apuntar com a possible hipòtesi de l'accident la invasió involuntària del carril contrari del totterreny, ja que l'informe dels Mossos d'Esquadra no va detectar un excés de velocitat.

El Servei Català de Trànsit va precisar que "una maniobra evasiva" de dos vehicles que anaven cap a Vilafranca va precedir la topada d'un contra la tanca de seguretat i el xoc frontal del totterreny -on anaven les noies- contra un tercer vehicle que anava cap a Vilanova. Com a conseqüència d'aquesta topada van morir les quatre ocupants del 4x4: Paula J.P., Júlia V.P., Alejandra J.C. i Clàudia P.F. La carretera va estar tallada durant tres hores.

També va quedar ferit greument el conductor del vehicle contra el qual van topar, que va ser evacuat en helicòpter medicalitzat a l'Hospital de Bellvitge. La seva acompanyant, també ferida greument, va ingressar a l'Hospital Sant Camil de Sant Pere de Ribes. El conductor del vehicle que va topar contra la tanca va quedar ferit lleument i va ingressar a l'hospital comarcal de Vilafranca.

Amb aquest accident, Catalunya comptabilitza enguany 93 morts en accidents de trànsit, una dada que significa un repunt a l'alça respecte del mateix període de l'any passat, quan se'n van registrar 84.

stats