SUCCESSOS
Societat 26/12/2010

Morir després de matar per Nadal

Els investigadors creuen que el matrimoni de Serinyà va tallar les venes al seu fill, un noi discapacitat de 33 anys. Després van deixar la nota de suïcidi i es van llançar al Fluvià amb una motxilla pesada per assegurar-se que no surarien

Sílvia Barroso
2 min
El mas Cadavall, on vivia la família morta de Serinyà. Foto: EFE

BarcelonaJa no podien més. Aquesta és la tesi dels investigadors dels Mossos d'Esquadra que, amb prudència i mentre esperen les proves científiques per si poden aportar alguna dada nova, estan convençuts que el matrimoni de Serinyà va matar el seu fill abans de suïcidar-se llançant-se al riu Fluvià.

El noi, discapacitat i de 33 anys, va aparèixer mort, amb les venes tallades, al lavabo de la casa rural que regentaven els seus pares, un matrimoni holandès d'uns 70 anys. Uns amics de la família van trobar el cos quan van anar-hi a passar la nit de Nadal. I també hi havia una nota de suïcidi que havien deixat els pares, anunciant que volien ofegar-se al riu en un punt proper a la casa, al terme municipal d'Esponellà.

El fet que li tallessin les venes, un mètode triat pels suïcides i molt freqüent en la literatura, indicaria que els pares volien que la mort del fill també semblés un suïcidi. Atesa la discapacitat del jove, però, els investigadors creuen que no va ser així. Caldrà veure si l'autòpsia indica si, a més, el noi havia ingerit algun tipus de substància sedant abans de fer-li els talls als braços.

La conclusió provisional de la investigació no apunta cap a cap fet concret que hagi pogut provocar la tragèdia. La policia s'inclina per la tesi que els pares ja no es veien amb forces de seguir cuidant del fill i d'ells mateixos amb la seva edat. De fet, el seu entorn de Serinyà i d'Esponellà està sorprès i commocionat pels fets, que sembla que ningú veia a venir, segons han explicat els alcaldes dels dos pobles. La família es relacionava poc amb la resta de veïns i feia una vida molt discreta i tranquil·la a la casa rural que regentava, on solien tenir clients de la seva nacionalitat. Tanmateix, els veïns creien que vivien de manera plàcida.

El daltabaix, per tant, devia ser intern. El cas és que la parella va ser trobada ahir al migdia al fons del riu Fluvià. Els cadàvers estaven agafats de la mà i duien una motxilla carregada amb força pes: era la garantia que no surarien cap a la superfície quan es llancessin a l'aigua.

stats