Infraestructures
Societat 09/09/2011

Morlán: "qui dubti del compromís de Foment amb el Corredor Mediterrani no s'ha llegit els papers"

El secretari d'Estat de Planificació i Infraestructures, Víctor Morlán, ha anunciat la renovació de l'estació de rodalies de L'Hospitalet

Redacció
1 min

BarcelonaVíctor Morlán, secretari d'Estat de Planificació i Infraestructures, ha ratificat avui el compromís del ministeri de Foment amb el Corredor Mediterrani, i ha afirmat que "aquells que dubten d'aquest compromís, o no s'han llegit els papers o directament no diuen la veritat". Morlán també ha reafirmat el compromís de Foment amb la construcció dels nous accessos viaris i ferroviaris al Port de Barcelona.

En una reunió amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, Morlán ha anunciat, a més, noves actuacions dins del marc del Pla de Rodalies de Barcelona. En destaca la remodelació de l'estació de L'Hospitalet de Llobregat, que té un moviment de 314 trens al dia amb origen i destí allà, i de 205 trens que hi circulen en direcció a altres destins; això suposa que el 66% del servei total de rodalies hi passa.

El projecte que estudia Foment, amb una inversió estimada d'11,5 milions d'euros, se centrarà en reordenar les vies i ampliar l'amplada de l'andana central, entre d'altres. Els objectius, segons Morlán, són augmentar la capacitat operativa de l'estació –tot reduint el temps d'entrada i sortida dels trens–, tenir andanes amb una longitud útil de 200 metres, i dotar l'andana central d'accessos a les persones de mobilitat reduïda.

stats