SUCCESSOS
Societat 10/12/2010

Els Mossos desarticulen una banda que robava la recaptació d'entitats bancàries a l'àrea de Barcelona

El grup despistava els treballadors per endur-se la bossa amb els diners que havia deixat l'empresa de seguretat. Van ser enxampats 'in fraganti' a Segur de Calafell

Redacció
2 min

BarcelonaAgents de l’Àrea Territorial d’Investigació dels Mossos d'Esquadra a Barcelona han detingut a la localitat de Segur de Calafell (Baix Penedès) un grup organitzat format per cinc persones d’origen sud-americà, que es dedicaven a la comissió de furts altament especialitzats i de gran quantia econòmica. Aquest grup actuava a l’interior de les oficines bancàries. La investigació es va iniciar el passat mes de setembre, quan el grup de Robatoris amb Força de Barcelona va detectar una xarxa delictiva organitzada que es dedicava a cometre robatoris seguint sempre un modus operandi molt singular i definit. Inicialment els lladres feien un seguiment dels camions blindats de seguretat privada encarregats de l’entrega i recollida de diners en entitats bancàries de l’àrea metropolitana de Barcelona. Després d’escollir un furgó, el seguien fins que el vehicle s’aturava davant d’una entitat bancària.

En aquest moment els membres del grup es posicionaven estratègicament a l’interior i a l’exterior de l’oficina controlant exhaustivament els moviments dels vigilants, mentre aquest feien el lliurament dels diners. Un cop els vigilants havien abandonat l’entitat, els lladres feien un estudi del lloc, d’on s’havien deixat els diners i també de com estaven ubicats els treballadors de l’oficina. Després, i de forma molt ben organitzada, cadascú desenvolupava les seva tasca amb l’objectiu de poder perpetrar el robatori sense ser descoberts.

Un dels individus, que en el moment en que els vigilants de seguretat havien descarregat els diners ja es trobava a l’interior de la oficina, assenyalava a una parella on s’havia deixat la recaptació. Llavors un altre membre del grup simulava tenir algun problema amb el caixer automàtic exterior de l’entitat cridant així l’atenció dels treballadors i aconseguint desplaçar-los lluny del lloc on estava la recaptació. De forma ràpida un dels membres de la parella sostreia la bossa amb els diners mentre la seva companya el tapava. Una vegada obtinguda la recaptació, els autors ràpidament es dissolien i marxaven de l’entitat bancària, alguns caminant i d’altres amb el vehicle que els esperava a l’exterior amb el conductor.

Finalment s’ha pogut detenir “in fraganti” a cinc dels components del grup, mentre estaven intentant un robatori a una oficina bancària de Segur de Calafell (Baix Penedès). En el moment de la detenció els autors duien documentació falsificada. Els detinguts disposaven d’un llarg historial delictiu per fets similars en tot el territori nacional i la majoria tenia ordres policials i judicials de recerca i detenció per d’altres cossos policials i diferents jutjats de l’estat espanyol.

Els detinguts són Sugey C.R de 34 anys, Juan Manuel H.P de 37 anys, Yves P.C de 44 anys, Francisco V. R de 50 anys i Carlos Julio M.G de 50 anys. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions en els propers dies.

stats