Societat 01/07/2012

Els Mossos alliberen una dona retinguda i agredida sexualment per la seva ex parella

Va estar retinguda duran dos dies en una casa de Torre Baró. La dona va poder trucar la policia i avisar de la seva ubicació

Efe
2 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han alliberat a Barcelona una dona de nacionalitat equatoriana que havia estat retinguda dos dies i presumptament agredida sexualment pel seu exnovio, que ha estat detingut i posat a disposició judicial.

Els fets van tenir lloc dimarts passat, segons que han informat avui els Mossos d'Esquadra, quan agents de la comissaria de Nou Barris van intentar localitzar una dona que havia trucat al telèfon d'emergències per alertar que es trobava segrestada des de feia dos dies en una casa del barri de Torrebaró, la direcció de la qual no podia concretar.

A partir de l'única descripció aportada per la víctima, que es trobava en una casa de color verd ubicada a la zona de muntanya davant un edifici d'obra vista que tenia el número 97, els agents dels Mossos van intentar localitzar el lloc on es trobava la dona.

Paral·lelament, la sala regional dels Mossos va aconseguir ubicar el punt de procedència de la telefonada, pel que tot seguit, van ser desplaçats diversos efectius policials fins a l'habitatge.

Quan els Mossos van arribar al domicili hi van trobar la dona mig despullada, i els va relatar que portava retinguda contra la seva voluntat des de feia dos dies i que la seva exparella, que havia sortit un moment de casa, l'havia lligat de peus i mans, a més d'haver-la agredit sexualment en diverses ocasions.

Segons la declaració de la víctima, diumenge passat la seva exparella l'havia amenaçat de fer mal a la seva família si no l'acompanyava al seu domicili, motiu pel qual ella va acceptar desplaçar-se fins aquell lloc.

Una vegada allà el seu excompany la va lligar de peus i mans i, en alguns moments, li va tapar la boca perquè no cridés mentre l'agredia sexualment diverses vegades.

Els Mossos van iniciar de forma immediata una recerca per la zona i una patrulla va localitzar i va detenir Gal Alejandro J.L., de 29 anys d'edat i també de nacionalitat equatoriana, com a presumpte autor dels delictes de detenció il·legal, coaccions, violència física i psíquica, i agressions sexuals

stats