Societat 19/11/2012

Els Mossos anuncien "accions legals" contra 'El Mundo'

El cos policial garanteix que "totes les proves i indicis" han estat lliurats al jutge del cas Palau

Acn
2 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han anunciat aquest dilluns que exerciran "accions legals" contra el diari 'El Mundo' i contra els responsables de les informacions publicades els últims dies en aquest rotatiu perquè consideren que recullen "greus falsedats" i per "defensar l'honor i la credibilitat" de la policia catalana. Aquest dilluns, el diari assegura que comandaments dels Mossos van destruir proves i en van ocultar d'altres al jutge del cas Palau.

A través d'un comunicat, la direcció general de Policia ha assegurat que "són rotundament falses totes les informacions i referències" al cos i que "en cap cas" s'han "amagat o destruït elements que puguin implicar a cap persona". La direcció general de la Policia ha emès un comunicat davant de les informacions publicades pel diari 'El Mundo' tant el divendres 16 de novembre com el dilluns 19. Unes informacions que els Mossos han assegurat que són "rotundament falses". El rotatiu madrileny ha publicat aquest dilluns que un esborrany de la policia espanyola assegura que comandaments dels Mossos van destruir proves i en van ocultar d'altres al jutge del cas Palau.

En aquest comunicat, la direcció general de la Policia ha assegurat que totes les actuacions dels Mossos relatives a la investigació del cas Palau "s'han realitzat sota manament judicial i complint escrupolosament totes les indicacions". A més a més, han afegit que "totes les proves i indicis relacionats amb la investigació han estat lliurats al jutge instructor, sense que en cap cas, en contra del que afirmen les informacions d''El Mundo', s'hagin amagat o destruït elements que puguin implicar cap persona".

La policia també ha assegurat que "no té coneixement de cap informació anònima, amb data 24 de novembre de 2011, sobre el cas Palau de la Música", a la qual fa referència la informació "i que tampoc cap testimoni ha declarat davant agents del cos en relació a aquest anònim".

stats