Societat 23/12/2011

Els Mossos detenen cinc guàrdies civils còmplices dels assaltants d'autopistes

Els agents informaven la banda sobre investigacions policials i a canvi els lladres els entregaven cotxes robats perquè els guàrdies els presentessin com a casos resolts per fer mèrits

Ara
1 min

BarcelonaUn grup considerat d'elit de la Guàrdia Civil, especialitzat a perseguir bandes assaltants d'autopistes, ha acabat fent de còmplice dels peruans. És el resultat d'una investigació dels Mossos d'Esquadra que aquest divendres ha avançat El Periódico i han confirmat fonts de la policia de la Generalitat a l'ARA.

Els Mossos van detenir la setmana passada cinc agents del grup d'autopistes de la Guàrdia Civil a Catalunya que, en lloc de perseguir els delinqüents, hi tenien tractes i es beneficiaven mútuament: els lladres eren informats de les investigacions que els podien afectar i, a canvi, deien als policies on podien trobar abandonats cotxes que havien robat en assalts a l'AP-7. Els guàrdies els anaven a buscar i els presentaven com a vehicles recuperats: així milloraven les seves estadístiques de resolució de casos. Això és el que van descobrir per sorpresa, en unes escoltes telefòniques, els mossos que investigaven la banda de lladres.

Els agents detinguts són un sergent, un caporal i tres guàrdies, que estan imputats per encobriment i col·laboració amb una organització criminal, omissió del deure de perseguir els delictes i per falsedat en documents públics, ja que manipulaven els atestats dels cotxes robats que suposadament recuperaven.

En la mateixa operació dels Mossos es van detenir també deu membres de la banda d'assaltants, que havien comès un centenar de robatoris. Les detencions, segons han detallat els portaveus de la policia de la Generalitat, es van fer a Sabadell, Barcelona, Sant Boi de Llobregat i l'Hospitalet. Els arrestats van quedar en llibertat provisional després de declarar al jutjat número 3 de Sabadell.

stats