Societat 01/09/2012

Detenen una conductora que ha provocat la mort d'un motorista en entrar a la C-58 contra direcció

La noia, de 21 anys, circulava amb una taxa d'alcoholèmia tres vegades superior a la permesa. La policia l'estava seguint perquè anava amb els llums apagats i fent ziga-zagues

Agències
1 min
L'accident s'ha produït al quilòmetre 17 de la C-58, al terme municipal de Terrassa/ACN

Una conductora ha provocat la mort d'un motorista quan circulava beguda per l'autopista C-58 en sentit contrari després de fugir de la policia, que l'havia alertat per conduir fent ziga-zagues i sense llums per Sant Quirze del Vallès. La jove és de Sabadell i té 21 anys. La víctima, Xavier G. S., de 54 anys, també era de Sabadell.

Segons els Mossos d'Esquadra, la jove circulava sota els efectes de l'alcohol –triplicava la taxa permesa– i de substàncies estupefaents. La noia, ara detinguda, havia fugit dels agents de la policia local de Sant Quirze del Vallès. Circulava sense llums i fent esses pels carrers de la localitat cap a quarts de quatre de la matinada. En la fugida, ha entrat a l'autopista en direcció Terrassa pel carril de desacceleració, a gran velocitat i en sentit contrari.

Els agents han intentat aturar-la entrant a l'autopista pel sentit correcte, però al quilòmetre 17 de la carretera C-58 la noia ha topat amb una moto. El motorista ha mort. El cotxe s'ha incendiat però la conductora ha sortit ferida lleu i ha sigut traslladada a l'Hospital de Terrassa.

Els Mossos li han fet les proves de detecció d'alcohol, amb un resultat de 0,80 mg/l. La primera prova de substàncies estupefaents també ha donat un resultat positiu, a l'espera de la confirmació del laboratori.

Se l'acusa d'un delicte d'homicidi imprudent, conducció temerària i desobediència als agents de l'autoritat. També se l'acusa d'un delicte per conduir sota els efectes de l'alcohol i drogues i originar un greu risc per a la circulació. Amb tots aquests càrrecs, la noia –que no té antecedents– ha sigut detinguda i passarà a disposició judicial del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Terrassa.

stats