INICIATIVES SOLIDÀRIES
Societat 08/10/2012

Mossos d'Esquadra de Girona protagonitzen un calendari eròtic solidari

Els beneficis es destinaran a la lluita contra el càncer i a l'ONG Nou Sol

Acn
2 min
Una de les imatges que apareix al calendari que un grup d'agents ha editat per tal de guanyar diners per la lluita contra el càncer i una ONG local

GironaUn grup d'agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Girona han decidit editar un calendari on apareixen despullats. L'objectiu és destinar els beneficis de la venda dels calendaris a l'Associació Espanyola Contra el Càncer i a l'ONG Nou Sol, amb projectes socioeducatius a Tailàndia i el Senegal.

A les imatges apareixen homes i dones en situacions que, segons asseguren, són habituals tant dins com fora de la feina: el trasllat d'un detingut, una estona d'esbarjo fent un cafè o una detenció, entre altres escenes. Els calendaris es vendran a 5 euros a partir d'aquesta setmana a les mateixes comissaries i en establiments col·laboradors.

La idea és repetir-ho cada any. "La meva mare va tenir càncer i tothom coneix algú que ha patit aquesta malaltia", relata Raúl Cardona, l'agent a qui se li va ocórrer la idea de fer aquests calendaris. Buscant complicitats entre els companys de la comissaria de Girona, Cardona ha aconseguit engrescar fins a setze agents −deu homes i sis dones− que s'han atrevit a despullar-se davant d'una càmera amb una finalitat solidària.

A les fotografies, totes en blanc i negre, apareixen els agents en situacions que asseguren que són habituals en el seu dia a dia. Hi ha fotografies en una galeria de tir, fent un cafè o jugant a futbol, però també en el moment d'emmanillar o de traslladar un pres. Ara bé, en cap de les imatges apareixen elements oficials del cos.

També s'ha creat una adreça de correu (calendarisolidari@hotmail.com) on es poden fer peticions. "Hem volgut fer un calendari picant i morbós per vendre'n com més millor", explica una de les agents que també apareix al calendari, Deborah Beltran.

Els agents que han participat en el calendari són conscients que pot ser una iniciativa que pot generar polèmica −de fet, és la primera vegada que es fa dins el cos dels Mossos d'Esquadra−, però s'emparen en la finalitat solidària de la seva acció.

stats