Societat 15/01/2011

Els Mossos desmantellen una banda especialitzada en robatoris d'habitatges

1 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut cinc joves, dos d'ells menors d'edat, per formar part d'un grup "molt actiu", especialitzat en el robatori a habitatges, principalment a la localitat de Roda de Barà (Tarragonès), segons un comunicat fet públic avui.

Els detinguts, que després de passar a disposició del jutjat d'instrucció de Tarragona en funcions de guàrdia, es troben en presó preventiva, són Mohammad C, veí de Roda de Barà i considerat el cap del grup; Ahmed B, veí de Sant Jaume dels Domenys (Baix Penedès) i de 21 anys i Bilal B, de 21 anys i encarregat de col·locar el material sostret.

Els dos menors han passat a disposició de la Fiscalia de Menors.

Segons les investigacions dutes a terme per la comissaria de Tarragona, amb la col·laboració de la policia local de Roda, els joves controlaven durant el migdia les cases a les quals no hi havia ningú, especialment segones residències, per entrar a la nit al seu interior i sostreure alguns dels objectes que allà hi havia com electrodomèstics, sobretot televisors de plasma, i joies.

El considerat com el cap del grup venia després els objectes a un altre dels joves detinguts, que els revenia al mercat il·legal o a establiments de compravenda.

Aquest fet ha permès, amb l'entrada i registre dels domicilis dels detinguts, recuperar bona part del material sostret.

La majoria dels robatoris s'haurien dut a terme durant els mesos de novembre i desembre de l'any passat, encara que també al gener.

La Unitat d'Investigació dels Mossos no dóna per tancada la investigació i no descarta més detencions relacionades amb el cas.

stats