SUCCESSOS
Societat 20/04/2011

El Mossos escorcollaran els aficionats a Canaletes per si porten ampolles

La Policia de la Generalitat podria estrenar, si hi ha greus aldarulls, les noves pistoles de plàstic, alternatives al llançament de pistoles de goma

Marta Català
2 min

BARCELONAEls Mossos d'Esquadra han establert un dispositiu de seguretat amb motiu de la celebració de la final de la Copa del Rei de futbol, que desplegarà 963 agents per tot el territori, 623 a la capital catalana.

A més, per accedir al centre de la ciutat a gaudir de la celebració, en cas que guanyi el Barça, els Mossos faran un control d'accés aleatori amb l'objectiu d'evitar que els radicals entrin ampolles de vidre o altres objectes que puguin resultar perillosos.

Una altra de les característiques del dispositiu policial de la Copa del Rei és que s'intentarà retirar bicis del Bicing, les motos i alguns contenidors perquè, en cas d'aldarulls, els brètols no en puguin fer ús, segons ha explicat el comissari Sergi Pla, cap de la Comissaria General de Recursos Operatius (CGRO)

La policia estarà preparada abans i després del partit, que serà avui dimecres a les 21:30 h, i enfrontarà el Futbol Club Barcelona i el Reial Madrid a l'estadi de Mestalla, a València. A Barcelona, els agents se situaran a l'entorn de la Rambla de Canaletes, a la plaça de Catalunya i a altres llocs habituals de celebració d'ambdues aficions. Els efectius realitzaran serveis de seguretat ciutadana, ordre públic i de trànsit i, si és necessari, rebran el suport dels agents en servei ordinari.

Les noves pistoles

L'armament que podrien utilitzar els antidisturbis dels Mossos d'Esquadra si el Barça guanya la Copa del Rei és una alternativa al llançament de pilotes de goma, comprada a l'armamentista suïssa Brügger & Thomet. Es tracta d'una arma amb estètica similar a la d'un subfusell que permet disparar amb total precisió a una distància de fins a 50 metres, però que és complementària a l'escopeta de pilotes de goma.

Els projectils, que són com una pilota de golf partida per la meitat, no reboten després del primer impacte i eviten danys a terceres persones.

D'altra banda, els agents de trànsit de la PG-ME vetllaran per la mobilitat, fent un seguiment dels desplaçaments dels aficionats d'ambdós equips i garantint la seguretat viària a les carreteres catalanes, principalment l'AP-7, en previsió que molts seguidors es traslladin a València en vehicle privat.

La vigilància es durà a terme abans del partit i especialment un cop acabat, quan els aficionats catalans tornin a casa. La policia estarà preparada per vetllar per la seguretat en els llocs habituals de celebració de les victòries blaugranes, com la Rambla de Canaletes i la plaça de Catalunya.

Els Mossos també incrementaran la seguretat a l'Estació de Sants i a l'aeroport d'El Prat.

stats