SOCIETAT
Societat 29/05/2012

Els Mossos detenen cinc joves pels incidents del 29-M

A quatre dels detinguts els atribueixen pertinença a grup criminal, i dos d'ells podrien ser els encaputxats que van atacar un treballador de l'estació de Sants. Un ha estat arrestat a Tarragona

Acn
2 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimarts cinc joves per aldarulls durant la vaga general del 29 de març. Dos dels detinguts serien els que van atacar brutalment un treballador a l'estació de Sants i els altres dos haurien provocat danys a la seu de la patronal Foment del Treball, a la Via Laietana. Un cinquè ha estat detingut a Tarragona. A quatre dels detinguts se'ls atribueix el delicte de pertinença a grup criminal, ja que, segons la policia, van protagonitzar els actes de violència urbana "de manera coordinada i conjunta" en diferents punts de la ciutat. És el primer cop que els Mossos atribueixen aquest delicte a detinguts pel 29-M.

En un comunicat, la policia catalana ha donat detalls dels detinguts. Jorge M. C., de 25 anys i nacionalitat espanyola, hauria donat una forta puntada de peu a l'esquena d'un treballador de l'estació de Sants que s'enfrontava als piquets violents. No li consten antecedents policials i se li imputen desordres públics, falta de lesions, coaccions greus, delicte contra la integritat moral i pertinença a grup criminal.

Rubén M. M., de 23 anys i nacionalitat espanyola, hauria buidat un extintor a la cara del mateix treballador de Sants, i hauria agredit el propietari d'un taller mecànic del carrer Tarragona, a qui va causar perforació de timpà i cremades al coll. Té diversos antecedents policials. Va ser detingut pels incidents protagonitzats al Parlament el 15 de juny per agredir presumptament un diputat. Se li imputen els delictes de desordres públics continuats, lesions greus, coaccions greus, falta de lesions, contra la integritat moral, contra els drets fonamentals i llibertats públiques, danys i pertinença a grup criminal.

Ignacio P. A., de 20 anys i nacionalitat espanyola, hauria colpejat la seu de Foment del Treball amb un martell i llençat pedres contra l'oficina del BBVA de la Via Laietana. Foment ha valorat els danys en 1.100 euros. No li consten antecedents policials. Se li imputen delictes de desordres públics, danys, coaccions greus, contra els drets fonamentals i llibertats públiques i de pertinença a grup criminal.

Jordi A. D, de 24 anys i nacionalitat espanyola, hauria llençat bengales incendiàries a l'interior de Foment després que d'altres persones en trenquessin els vidres. No li consten antecedents policials. Se li imputen delictes de desordres públics i danys.

Aquesta tarda a Tarragona ha estat detingut Víctor P C, de 23 anys i nacionalitat espanyola, com a presumpte autor dels delictes de desordres públics, danys, coaccions greus i contra els drets fonamentals i llibertat públiques. També se li ha imputat un delicte de participació en grup criminal.

Amb aquestes detencions, els Mossos ja han detingut 94 persones i han imputat delictes a 38 més pels aldarulls del 29-M, principalment a Barcelona.

stats