Societat 17/03/2012

Els Mossos detenen dos exproveïdors que atacaven el sistema informàtic de Tous

L'atac es va fer des d'una empresa situada a A Corunya. La intrusió hauria suposat pèrdues milionàries per a la joieria catalana

Ara
1 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut dos homes acusats d'atacar el sistema informàtic de Tous. Els dos detinguts, Juan Carlos S. B. de 41 anys i Juan S. L. de 46 anys, tots dos de nacionalitat espanyola, són exproveïdors de la joieria catalana i s'encarregaven de la gestió informàtica de l'empresa.

La investigació es va iniciar a finals del 2011, quan la coneguda empresa dedicada al disseny i comercialització de joies va posar en coneixement dels agents que el seu sistema central informàtic estava sent atacat. Com a conseqüència d'aquestes intrusions, els preus dels productes apareixien equivocats, així com l'estoc de la joieria.

En un primer moment, l'empresa va pensar que es tractava d'un mal funcionament de la xarxa informàtica, i van realitzar una auditoria interna de seguretat. Posteriorment, les investigacions van demostrar que es tractava d'uns atacs produïts per un agent extern a l'empresa.

L'atac informàtic es va realitzar des d'una empresa situada a A Coruña, que havia estat contractada per portar la gestió informàtica de l'empresa catalana. Els atacs haurien causat pèrdues milionàries per la joieria catalana, que Catalunya Informació ha xifrat en tres milions euros.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions en els propers dies.

L'empresa catalana té una trentena de botigues repartides arreu de Catalunya, l'Estat espanyol i l'estranger. Les principals botigues afectades se situaven a Manresa, Múrcia, Gandia, Donosti, Vigo, Lugo, Monterrey (Mèxic), San Diego (Estats Units).

La policia va detenir els dos homes el 12 de març, per la seva presumpta implicació en un delicte de danys informàtics. Els detinguts han quedat en llibertat amb càrrecs.

stats