Publicitat
Publicitat

Els Mossos identifiquen un jove per cremar dues senyeres a Manresa

El veí del Bages està acusat d'un delicte d'ultratge a Espanya

Els Mossos d'Esquadra han identificat Angel T. A., de 34 anys i veí de Manresa, per cremar dues senyeres a la plaça Espanya de la capital del Bages durant la celebració de la victòria de la selecció espanyola a l'Eurocopa. Segons fonts policials, l'home va calar foc amb un encenedor una senyera que duia a les mans i la va exhibir amb la intenció de menysprear-la. Unes 200 persones van aplaudir i encoratjar l'autor dels fets. Posteriorment, el mateix home va treure una altra senyera i també la va cremar. L'imputat, sense cap antecedent policial, està acusat d'un delicte d'ultratge a Espanya. El Codi Penal recull en l'article 543 que "les ofenses o ultratges de paraula, per escrit o de fet a Espanya, a les seves Comunitats Autònomes o als seus símbols o emblemes es castigaran amb la pena de multa de set a dotze mesos". La senyera és oficialment un dels símbols de Catalunya.

Els agents policials van poder fotografiar els fets, que han servit de proves documentals pel jutge per aclarir la responsabilitat de l'home. De moment, aquest dijous Angel T. A. ha declarat com a imputat a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Manresa i ara està pendent de judici.


Més continguts de Societat

  1. Un incendi crema gairebé 8.000 hectàrees a la serra de Luna, a l'Aragó i continua sense control

    El foc afecta la serra de Luna, a la comarca de Cinco Villas. S'han hagut de desallotjar unes 1.500 persones de cinc poblacions

  2. Troben una nena de 10 mesos sobre un flotador a un quilòmetre de la costa de Turquia

    Sembla que els pares es van despistar prenent el sol i la ressaca del mar es va endur el flotador mar endins

  3. Un pagès va disparar per error contra l'excursionista de Sant Martí de Centelles

    La víctima, de 18 anys, era amb uns amics en una zona boscosa