Societat 02/05/2012

Els Mossos fan un passadís de seguretat des de l'aeroport del Prat fins a l'Hotel Arts per la reunió del BCE

Desenes d'agents de trànsit s'han col·locat al llarg del recorregut entre l'aeroport i l'hotel. Han ocupat amb els cotxes patrulla i les motocicletes voreres, illots, cruïlles i entrades i sortides de la C-31 i de la ronda litoral

Efe
2 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han muntat aquest matí un ampli dispositiu policial a Barcelona per crear un corredor de seguretat entre l'aeroport del Prat (Baix Llobregat), on han començat a arribar algunes autoritats que assistiran a la reunió del Banc Central Europeu (BCE), i l'Hotel Arts, on s'allotjaran.

Desenes d'agents de trànsit s'han col·locat al llarg del recorregut entre l'aeroport i l'hotel i han ocupat amb els cotxes patrulla i les motocicletes voreres, illots, cruïlles i entrades i sortides de la C-31 i de la ronda litoral.

A primera hora d'aquest matí, tots els agents del dispositiu de seguretat han participat en una reunió informativa en la qual han rebut les últimes instruccions.

Fonts dels Mossos d'Esquadra han destacat que, a diferència d'altres reunions europees celebrades a Barcelona, no es restringirà el trànsit en cap moment i no s'inhabilitarà un carril exclusiu de circulació per a les autoritats, com va passar en l'última cimera Euromediterrània.

Mentre que els agents de trànsit són presents en tot el recorregut, d'aproximadament uns 25 quilòmetres, hi ha patrulles dels Mossos a tots els ponts que creuen l'autovia C-31 i la ronda litoral. A més, un helicòpter policial sobrevola permanentment tot el recorregut entre l'aeroport i l'hotel.

Fonts policials han confirmat que alguna autoritat ja ha arribat aquest matí, com el president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, encara que esperen que el gruix dels participants a la reunió arribin entre les 14 i les 18 hores d'avui.

El mateix dispositiu per garantir la seguretat del corredor entre l'aeroport i l'hotel Arts es muntarà quan tornin les autoritats per agafar els seus avions de tornada.

Els Mossos d'Esquadra també han instal·lat dues patrulles permanents a la seu del PP a Barcelona i han incrementat la seva presència en altres punts de la ciutat mentre duri la reunió del BCE, segons ha pogut comprovar Efe.

De la seva banda, la Policia Nacional s'ha encarregat de blindar l'Hotel Arts, al costat del qual s'ha instal·lat avui un vehicle tot-terreny blindat i una desena de furgonetes.

Un perímetre de seguretat amb nombrosos agents custodia l'hotel, situat al costat del port olímpic. Construït el 1994 i reformat el 2006, l'hotel consta de 483 habitacions i 44 plantes d'altura, i és un dels gratacels que configuren l''sky line' de la ciutat.

stats