SUCCESSOS
Societat 11/05/2011

Els Mossos mantenen activat el dispositiu de seguretat per si aquesta nit el Barça guanya la Lliga

Hi participaran un total de 1.570 mossos, que es desplegaran a tot Catalunya abans i després del partit

Marta Català
2 min

BARCELONAEls Mossos d'Esquadra han establert un ampli dispositiu de seguretat per vetllar pel normal desenvolupament de la celebració en cas que el Futbol Club Barcelona es proclami campió del títol de Lliga. El dispositiu s'activa i es desactiva des que el FCB va tenir opcions de guanyar la Lliga de futbol. Aquesta nit, el Barça gaudirà d'una altra oportunitat enfrontant-se al Llevant.

La Brigada Mòbil, grups de mossos de paisà i altres agents controlaran els carrers del centre de la ciutat de Barcelona per evitar aldarulls. La setmana passada ja es van produir disturbis quan el FCB va guanyar el Madrid i va passar a la final de la Champions. En aquella ocasió els Mossos i la Guàrdia Urbana van detenir una vintena de joves; alguns han denunciat que van rebre agressions, segons han informat fonts properes a alguns joves.

En aquest dispositiu hi participaran un total de 1.570 mossos i mosses d'esquadra que es desplegaran a tot Catalunya abans i després del partit per garantir la seguretat de l'esdeveniment esportiu i la posterior celebració per part dels seguidors del FC Barcelona. Els efectius realitzaran tasques de seguretat ciutadana, d'ordre públic i de trànsit.

D'aquests 1.570 mossos, un total de 700 es desplegaran a la ciutat de Barcelona, principalment a la zona de la rambla de Canaletes i a la plaça de Catalunya. El dispositiu al centre de la ciutat preveu una zona de seguretat que s'ubicarà al carrer Pelai, i es faran filtres per evitar que les persones que festegin el triomf del Barça entrin a la zona de celebració amb ampolles de vidre, bengales, llaunes i objectes contundents.

A la resta de Catalunya, els Mossos es desplegaran en les diferents poblacions, i faran especial incidència en aquells indrets on prèviament s'han registrat concentracions/celebracions que han acabat amb incidents.

stats