Societat 16/06/2012

Els Mossos i la policia desmantellen una xarxa de narcotraficants que operava a Barcelona

S'han fet 36 detencions. La banda, formada per individus espanyols, llatinoamericans i romanesos, introduïa i distribuïa cocaïna a Barcelona

Efe/acn
1 min

BarcelonaEls Mossos d' Esquadra i la policia han desmantellat en una operació conjunta una xarxa que es dedicava al tràfic de cocaïna. En els darrers dos mesos s'han detingut 36 persones de diverses nacionalitats. La investigació, tutelada pels jutjats d'instrucció d'Arenys de Mar i d'El Prat de Llobregat, va començar el passat octubre. La banda es dedicava a introduir i distribuït cocaïna a Catalunya. 28 dels 36 detinguts ja han ingressat. La policia espanyola ha comunicat que se'ls ha comissat droga per valor de 3 milions d'euros.

Els narcotraficants –espanyols, bolivians, veneçolans, brasilers, uruguaians, dominicans, colombians i romanesos– feien servir aeroports, ports, paqueteria postal i correus humans (mules) per introduir la droga des de Bolívia. Els detinguts estan acusat de tràfics de substàncies estupefaents, organització criminal, blanqueig de capitals, falsificació de documents i tinença il·lícita d'armes.

stats