SOCIETAT
Societat 12/04/2012

Detenen tres neonazis, dos de menors, per agredir un jove equatorià a Barcelona

Els arrestats són simpatitzants del moviment 'skinhead' neonazi

Acn
1 min

BarcelonaEls Mossos han detingut aquest dimecres al migdia els tres presumptes autors d'una agressió racista a un jove equatorià, dos joves menors d'edat i un tercer de 18 anys. L'agressió va tenir lloc el 20 de març a la plaça Isop del districte d'Horta-Guinardó, a Barcelona, cap a les tres de la tarda. Segons el relat policial, la víctima, un jove equatorià de 19 anys, va ser interceptat per tres joves d'estètica 'skin' i de seguida van insultar-lo i agredir-lo brutalment.

Alguns testimonis van intervenir per aturar l'agressió, i els joves van fugir del lloc dels fets. L'agredit, que va arribar a perdre la consciència, va haver de ser traslladat a un centre hospitalari amb diverses contusions al cap. La policia indica que els presumptes agressors simpatitzen amb el moviment 'skinhead' neonazi, i que mentre fugien del lloc dels fets seguien proferint insults racistes.

La investigació policial ha permès identificar-los aquest dimecres al migdia i detenir-los com a presumptes autors d'un delicte de lesions, amenaces i tracte degradant i vexatori per motiu de raça. Els detinguts són dos joves menors d'edat i un tercer, Alex A.S., de 18 anys. Aquest últim té nacionalitat espanyola i domicili a Barcelona. Les dades dels menors no han transcendit. Els dos menors detinguts passaran a disposició de Fiscalia de Menors, mentre que el tercer passarà a disposició judicial durant els propers dies.

stats