SOCIETAT
Societat 05/10/2011

Precintats 15 prostíbuls de Barcelona en el marc d'una operació contra la màfia xinesa

Els 39 detinguts també traficaven amb droga i falsificaven documents

Laura Diaz-roig
2 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han desarticulat una xarxa criminal dedicada al tràfic i l'explotació sexual de dones xineses i ha precintat 15 prostíbuls de Barcelona i l'àrea metropolitana. L'operació, que s'ha realitzat en dues fases i ha estat dirigida pel Jutjat d'Instrucció número 10 de Barcelona, ha permès alliberar una trentena de dones que eren obligades a prostituir-se i ara reben assistència en centres d'acollida.

Les dones, sis d'elles menors, eren captades a la Xina amb enganys i promeses de feina i, un cop a Europa, viatjaven per diversos països fins a arribar a Barcelona, on eren informades de que tenien un deute de 20.000 euros amb l'organització i que l'havien de tornar. El cap de l'àrea de crim organitzat, Quim Francesc, ha explicat aquest dimarts que, aquestes noies eren fàcilment controlables pel que ells anomenen una "triple carència": les noies tenen un deute molt important, estan en situació il·legal a Catalunya i se senten completament desarrelades.

Després de la denúncia d'una mare xinesa, que assegurava que la seva filla menor havia estat captada per una organització que l'obligava a prostituir-se, els Mossos van realitzar, entre el 27 de setembre i l'1 d'octubre, 33 escorcolls a domicilis i establiments que van premetre la detenció de 39 persones, 33 de les quals ja han ingressat a presó.

Tractaments per a l'avortament

El cap de l'àrea de crim organitzat ha destacat que les noies vivien en condicions higièniques i sanitàries lamentables i, en ocasions, eren obligades a realitzar més de vuit serveis seguits sense utilitzar mètodes anticonceptius. De fet, una de les noies es va suïcidar perquè havia contret la sida. A més, durant els escorcolls es van trobar gran quantitat de pastilles per al tractament de l'avortament.

Laboratori de droga

Els Mossos han desmantellat també un laboratori d'elaboració de drogues i un de falsificació de documents i s'han intervingut més de 2.500 pastilles d'èxtasi, dos quilograms de ketamina i diverses armes de foc. A més, el grup havia començat a ser agressiu i a extorsionar comerciants xinesos assentats a Barcelona.

Els detinguts estan acusats de delictes de tràfic d'éssers humans, prostitució d'adults i menors, immigració clandestina, tinença d'armes de foc, elaboració, tràfic i venda de substàncies estupefaents, falsificació documental, falsificació de targetes de crèdit i organització criminal.



stats