SOCIETAT
Societat 21/05/2012

Multes de fins a 300.000 euros per als violents urbans amb la cara tapada

El ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, diu que la reforma de la llei –que encara està en fase d'esborrany– es fa "a favor de les llibertats i drets i en contra dels violents". Les multes serien a partir dels 3.000 euros i podrien arribar als 300.000 en els casos més greus

Ara/efe
1 min

BarcelonaEl ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha confirmat avui que la reforma de la llei orgànica de seguretat ciutadana inclourà multes d'entre 3.000 i 30.000 euros per a les persones que portin la cara tapada en actes vandàlics. Segons han explicat fonts d'Interior, les multes podrien arribar als 300.000 en els casos més greus, com alguns dels que van tenir lloc durant la vaga general a Barcelona.

Fernández Díaz ha fet aquestes declaracions a Bilbao, a la presentació d'una conferència del president del PP basc, Antonio Basagoiti. El ministre ha explicat que la reforma encara està en fase d'esborrany i que la intenció es aprovar el projecte de llei en el consell de ministres abans de que acabi l'actual període de sessions del Congrés.

Ha recordat que la llei és de 1992. "Han passat 20 anys i és evident que necessita una profunda actualització", ha dit.

La reforma serà "per garantir millor el dret de manifestació i perquè els violents no puguin contaminar el lliure exercici del dret de reunió i manifestació, a favor de les llibertats i drets i en contra dels violents", segons el ministre, que vol dotar la policia "de més instruments".

stats