SOCIETAT
Societat 08/03/2012

Muriel Casals: "Hi ha unes línies vermelles que ningú s'atreveix a travessar"

Som Escola fa una interpretació positiva de la resolució del TSJC. La plataforma, de la qual forma part Òmnium Cultural, considera, però, que "encara hi ha feina per fer"

Ara
1 min

BarcelonaLa plataforma Som Escola, que agrupa 35 entitats del món associatiu català, ha rebut amb satisfacció la interlocutòria del TJSC perquè entén que el dictamen "ha desautoritzat la sala cinquena del Tribunal Suprem". La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals –que ha parlat en nom de la plataforma–, ha exposat que "el model educatiu català és el que és i ho continua sent legalment" i ha afirmat que "hi ha línies vermelles que ningú s'atreveix a travessar". Casals, que ha admès que el dictamen els dóna "alegria i coratge", ha defensat el model d'immersió lingüística de l'escola catalana, que considera que "assegura que tots els alumnes seran competents tant en català com en castellà". Som Escola interpreta que la decisió del TSJC permet que "hi puguin haver excepcions" a l'escolarització en català, però considera que només són aplicables a les famílies que van presentar el recurs.

Som Escola ha exposat que la xarxa associativa "continuarà treballant". "És evident que encara tenim molta feina per fer", ha advertit Muriel Casals en nom de la plataforma. El moviment Escola en Català, d'altra banda, ha expressat que "la pressió popular" ha aconseguit "frenar el primer embat contra la immersió lingüística". En declaracions a Catalunya Ràdio, Mercè Esquerra, portaveu del moviment, ha detallat que la resolució del TSJC "traspassa la sentència del Tribunal Suprem". Esquerra ha afegit que "l'única manera d'acabar amb aquest problema és que el català es blindi per llei com a única llengua vehicular".

stats