Societat 20/03/2011

Música i LSD, els grans emblemes del moviment

1 min

San Francisco

Es considera que el naixement geogràfic del moviment hippy es produeix al barri de Haight-Ashbury de Sant Francisco, a Califòrnia. De fet, tot i que hi ha moltes cançons emblemàtiques del moviment, com ara Let the sunshine in del musical Hair o Yellow Submarine dels Beatles, es considera l'himne hippy el tema de John Philips, de The Mama's and the Papa's: Sant Francisco ("Be sure to wear flowers in your hair") .

LSD

Les drogues psicodèliques són tret distintiu del moviment, imbuït per les tesis del doctor Timothy Francis Leary, que defensava aquestes substàncies com a generadores d'altres nivells de consciència.

Beat

La generació Beat precedeix la hippy i n'és precursora amb el rebuig de les convencions socials i la recerca de sentit existencial. Jean-Louis Kerouac n'és el principal exponent, però el poeta Irwin Allen Ginsberg fa d'enllaç entre els dos moviments.

Woodstock

El festival de música que va reunir mig milió de persones a Nova York el 1969 n'és l'emblema més conegut. Hi van tocar músics destacats del moviment, com ara Joan Baez, Janis Joplin, Santana, The Who i Jimi Hendrix; però hi van faltar d'altres com Bob Dylan, The Beatles i The Doors.

stats