SOLIDARITAT NADALENCA
Societat 11/12/2010

El Nadal no s'entén sense les postals solidàries

L'organització s'ha adaptat als nous temps: també es poden enviar postals electròniques. Els beneficis es destinen a protegir els drets dels menors, a més de combatre la sida i l'explotació sexual

Acn
2 min
Alguna de les postals de Nadal que comercialitza Unicef

BarcelonaLes targetes d'Unicef són un clàssic de les festes nadalenques. De tots els colors i dibuixos, aquesta organització ofereix la possibilitat de fer arribar els millors desitjos i col·laborar al mateix temps en una causa solidària. La coordinadora d'Unicef a Catalunya, Joana Ortega, ha explicat que aquest producte és "una icona" per a l'organització. El 100% dels beneficis d'aquesta venda van als projectes de l'ONG. Aquests es centren en la supervivència de l'infant, l'efecte del VIH en aquest col·lectiu, el dret a l'educació i la protecció dels menors, lluitant contra l'explotació de sexual i la laboral. "És una de les maneres més maques de col·laborar en un projecte solidari", ha explicat Ortega.

Fa 60 anys que Unicef impulsa campanyes de venda de postals de Nadal per recaptar diners per als seus projectes. L'organització va agafar aquesta idea d'un fet que va succeir durant la Segona Guerra Mundial, quan una nena malalta va fer un dibuix i va enviar una postal als metges que l'havien tractat per agrair-li.

Tot i que les postals en paper encara es venen, des d'Unicef reconeixen que s'han hagut d'actualitzar i oferir altres serveis a través de les noves tecnologies. Així, la seva pàgina web també ofereix la possibilitat d'enviar les e-cards o postals electròniques. També es poden dissenyar productes específics per a empreses o amb fotos personals. Tot i això, Ortega continua defensant la tradició d'enviar postals físiques. 'No hi ha res més maco que rebre una targeta física i com que la pràctica està baixant, qui ho segueix fent causa encara més impacte', ha afirmat.

L'objectiu final de la venda d'aquestes targetes és poder continuar impulsant els projectes als països subdesenvolupats per millorar la vida dels nens. La infància és el gran tema de l'organització, que pretén conscienciar la societat de la importància que aquest col·lectiu pugui gaudir de tots els seus drets per desenvolupar-se. El primer gran eix d'aquests projectes és la supervivència i el desenvolupament del menor. En aquest àmbit es treballa en temes de vacunes, malnutrició, accés a l'aigua potable i lluita contra la malària. La segona àrea és la d'educació i el principal objectiu és garantir aquest dret i aconseguir l'accés igualitari. El tercer àmbit és el de la sida i no només en el cas de nens que es posen malalts, sinó també en els efectes que aquesta malaltia provoca en l'entorn dels nens. Per últim, Unicef també impulsa projectes de protecció centrats en la lluita contra l'explotació sexual i laboral i la reintegració de 'nens soldat'.

stats