Ciència
Societat 13/09/2011

La NASA adverteix de la caiguda d'un satèl·lit de grans dimensions contra la Terra

La major part de la nau es desintegrarà en entrar en contacte amb l'atmosfera, però hi ha el risc que alguns fragments impactin en algun lloc per determinar

Redacció
1 min
satèl·lit UARS / Nasa

BarcelonaEl satèl·lit UARS (Upper Atmosphere Research Satellite) de la NASA, una sonda amb un pes aproximat de 6,5 tones, està previst que es precipiti al planeta Terra l'última setmana de setembre, gairebé sis anys després que finalitzés la seva vida científica. L'agència espacial nord-americana adverteix que, malgrat la major part de la nau es desintegrarà quan entri en contacte amb l'atmosfera terrestre, alguns fragments podrien impactar en algun lloc del planeta, encara per determinar. No obstant això, la NASA assegura que l'impacte no hauria de fer perillar la seguretat pública. L'agència anirà actualitzant l'estat del satèl·lit per extremar les precaucions, a la vegada que adverteix que ningú toqui cap peça que cregui pot ser un fragment de la nau precipitada a la Terra.

La NASA va llançar el satèl·lit UARS el 15 de setembre de 1991 des del transbordador Discovery. Dissenyada per a una missió inicial de tres anys, la nau va acabar tenint una vida científica de 15 anys, en els quals es va dedicar investigar els límits entre l'espai i l'atmosfera terrestre, així com a recopilar dades per avaluar els danys causats a la capa d'ozó.

stats