Societat 28/12/2011

Neu, vent i més sensació de fred a partir del vespre

El canvi d'any i l'inici del 2012 seran força més suaus: dissabte les temperatures pujaran fins a 5 graus

Miquel Benris
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } Passen els dies i l'aire fred cada cop està més encaixonat a les valls interiors. Avui el dia ha començat amb -10 graus a Das, a la Cerdanya, però en canvi a la cota 2.200, a Malniu, el termòmetre marcava 1 grau positiu: forta inversió tèrmica. La gebrada també ha estat intensa a moltes altres regions interiors: -5 a Sort i a la Pobla de Segur; -4 graus a Lleida, a Mollerussa i a Manlleu, o -1 a Manresa, en són altres exemples. Un dia més la boira gairebé no s'ha presentat, i això farà que al migdia les temperatures es recuperin bé, sobretot a la costa, on els termòmetres fregaran els 15 graus. Dia de cel clar arreu, pràcticament sense núvols.

Aquesta nit arribarà un front que farà canviar una mica el temps: nevarà al vessant nord del Pirineu amb una cota que demà al matí ja haurà caigut fins als 1.100-1.200 metres, i reactivarà la tramuntana al nord. En general, dijous i divendres seran els dies amb més sensació de fred de la setmana i el vent es deixarà sentir a molts indrets, tot i que només serà fort al Pirineu i a l'Empordà.

Abans d'acabar l'any, però, hi haurà encara un altre canvi de masses d'aire, i dissabte les temperatures faran una clara pujada de 3 o 4 graus ben bé. L'última nit de l'any, per tant, no serà tan freda com les anteriors, i en general el 2012 començarà amb poc fred. Cap borrasca fa pensar en pluja els pròxims dies.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi. També podeu fer servir la Méteo Social per compartir fotos i explicar quin temps fa allà on sou.

stats