DIA INTERNACIONAL DE LA DONA
Societat 08/03/2012

No vull ser una 'superwoman'

Un estudi de l'Observatori de la Joventut ha detectat que entre les dones joves de 15 a 20 anys hi ha més predisposició a adoptar el rol tradicional d'esposa i mare i renuncien a ser 'superwoman'

Lara Bonilla
1 min

Barcelona"Una hipòtesi és que a aquestes noies no els resulta atractiu el model de les seves mare a les quals han vist fer mil equilibris per conciliar vida familiar i laboral", diu la sociòloga Sara Moreno.

Cada cop que una dona decideix tenir fills s'ha de replantejar també la seva carrera laboral. De maneres de conciliar n'hi ha tantes com dones. N'expliquem tres casos. La Laura, metge de família, ha agafat una excedència de 4 anys per tenir cura dels seus dos fills. "Quan va néixer la primera filla vam decidir que el millor regal que li podíem fer era dedicar-li el màxim de temps", diu. La científica Fátima Gebauer no ha pogut fer el mateix: "La meva feina és com un esport d'alta competició, s'hi t'hi despenges ja no pots tornar a pujar al tren". Reconeix que és un dels motius pels quals només ha tingut una filla. I la psicoterapeuta, Berta Sugrañes, va apostar per establir-se per compte propi per poder compaginar la feina amb la cura de tres filles.

Pots llegir l'article complet a l'ARA PREMIUM.

stats