Societat 17/05/2012

Només el 33% de les voreres de Barcelona té les llambordes en bon estat

L'informe d'accessibilitat que ha presentat l'associació Amputats Sant Jordi també ha detectat que només el 2% dels forats dels arbres de la ciutat es troben ben coberts

Ara
2 min

BarcelonaNomés el 33% de les voreres de la capital catalana té les llambordes en bon estat, segons l'informe d'accessibilitat de la ciutat de Barcelona de 2012 que ha presentat avui l'associació Amputats Sant Jordi. Aquesta associació presenta, des de fa sis anys en acabar el curs escolar, un informe d'accessibilitat de la ciutat de Barcelona en què s'avaluen les deficiències amb les quals s'enfronten els estudiants discapacitats tant en els centres educatius com al carrer.

A partir de les aportacions d'onze centres educatius i 719 alumnes, l'informe de 2012 ha detectat entre d'altres deficiències que només el 28% dels passos de vianants tenen paviment senyalitzador amb una correcta ubicació, que només en el 2% dels forats dels arbres es troben ben coberts o que només el 33% dels caixers analitzats tenen un disseny adequat per a persones amb diversitat funcional.

L'associació ha destacat que, tot i que la majoria dels centres de la ciutat de Barcelona que participen en aquest informe tenen la gran part dels seus elements adaptats, com per exemple els seus accessos, no compleixen els requisits i per aquest motiu, en el seu conjunt, el 100% dels centres no són totalment accessibles.

L'informe indica que les més grans dificultats que s'han detectat estan relacionades amb les discapacitats sensorials, ja que necessiten unes adaptacions més específiques, mentre que els elements relacionats amb les discapacitats físiques són els que presenten un grau més gran d'accessibilitat. Per exemple, cap dels centres educatius barcelonins que han participat a l'informe tenen una correcta senyalització, ja que no presenten contrast cromàtic i relleu o text en Braille, imprescindible per a les persones amb discapacitat visual, o només un 25% de les rampes tenen senyalització al seu inici i final.

L'informe destaca que cap de les escales analitzades és accessible i que totes presenten deficiències que dificulten el seu accés, i que les rampes tampoc ho són perquè presenten deficiències per la seva inclinació i en les baranes. Una altra deficiència d'accessibilitat dels centres analitzats que es destaca és que no tenen lavabos accessibles.

"Desgraciadament, un any més la conclusió d'aquest informe és que el 100% dels centres educatius on s'ha realitzat l'activitat no són accessibles per a algun tipus de discapacitat, ja que les seves cadenes d'accessibilitat presenten ruptures", conclou l'informe, que reclama adaptar els espais escolars a tots els estudiants.

stats