Societat 01/11/2014

Normalitat en l'entrada en funcionament del nou servei d'urgències de l'Hospital de Bellvitge

Aquesta matinada s'ha activat el servei a les noves instal·lacions, que tripliquen l'espai

Acn
2 min

Hospitalet de LlobregatEl nou Servei d'Urgències de l'Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) ja està en funcionament des de les dues de la matinada d'aquest dissabte. Segons apunta en un comunicat el centre hospitalari, l'obertura dels nous equipaments, que ja han rebut els primers pacients, s'ha produït amb total normalitat. Les noves instal·lacions ocupen un espai de 6.000 m², triplicant la superfície que hi havia a l'antic emplaçament. Les urgències són, a més, el primer servei que ocupa el nou recinte de l'HUB, que suma 45.000 m². El nou servei compta, a més, amb equipaments per valor de cinc milions d'euros i amb un heliport propi. Hores abans del trasllat, l'hospital ha activat els mecanismes preparatoris previs, tant als nous dispositius com als antics espais ja sense servei. Alhora, s'han coordinat els dispositius del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) -responsables dels trasllats a l'hospital en ambulància dels pacients urgents-, així com els recursos d'informació propis del centre, dirigits a aquells usuaris que acudien a Urgències amb mitjans de transport propis.

Mentrestant, les antigues Urgències s'han anat buidant a mesura que els pacients han estat donats d'alta del Servei, bé amb destí al domicili o bé per ingressar a l'hospital o un altre centre assistencial. L'objectiu de la planificació de l'operativa de trasllat ha estat, en tot moment, aconseguir la mínima afectació dels usuaris i evitar els trasllats de pacients entre espais sense justificació assistencial.

Instal·lacions

El servei d'urgències té 64 'boxs' assistencials distribuïts en mòduls especialitzats, com per exemple el de radiología, ecografies i oftalmologia. A més, l'edifici compta amb un heliport. El gran avantatge que suposarà és que el pacient traslladat per aire arribarà al mateix hospital, i no haurà de ser traslladat en ambulància des de l'indet on aterra l'helicòpter.

Pel que fa l'espai deixat des d'aquesta matinada, aquest es vol destinar, a partir del 2015, en el laboratori de referència del Baix Llobregat, on hi passaran diàriament 3.500 mostres. Serà el segon laboratori més gran de Catalunya -després de l'Hospital de la Vall d'hebron-, i un dels més importants de l'estat espanyol pel que fa "volum i tecnificació". A més, es preveu que, agrupant tots els serveis en un sol espai, el cost de funcionament del laboratori s'abaratirà un 30% respecte al que suposa actualment.

stats