SOCIETAT
Societat 27/04/2011

Nou dimecres de protestes del personal sanitari

Els treballadors i els usuaris dels hospitals barcelonins tornen a mostrar el rebuig a les retallades que planteja el Govern. S'han tornat a tallar les principals vies d'accés a la ciutat

Acn
2 min
Les protestes davant l'Hospital de la Vall d'Hebron / ACN

BarcelonaPersonal de la sanitat i usuaris de diferents hospitals barcelonins han tornat a sortir al carrer aquest dimecres per protestar contra les retallades de la Generalitat en el sector, tot i que ahir va anunciar un replantejament dels plans de xoc. Una seixantena de treballadors de l'hospital del Mar han tallat la ronda Litoral, diversos centenars de l'Hospital de Bellvitge han envaït la carretera C-31 a l'Hospitalet de Llobregat, un centenar de Vall d'Hebron han tallat la ronda de Dalt i el personal del Clínic s'ha manifestat per carrers de l'Eixample fins a casa del president de la Generalitat, Artur Mas, al carrer Tuset. La plantilla de l'Hospital de Viladecans també ha sortit al carrer.

L'anunci del Govern d'ajornar els plans d'ajustament no ha servit perquè el personal sanitari es replantegi les protestes, que ja porten cinc dimecres consecutius en alguns centres. Els treballadors de l'Hospital del Mar han tallat la ronda Litoral i una seixantena de persones s'han manifestat davant del centre hospitalari. L'acció prèvia de la Guàrdia Urbana ha fet que els manifestants hagin tallat una ronda Litoral absolutament buida, fet pel qual no hi ha hagut cap tipus d'embús. La portaveu dels treballadors de l'Hospital del Mar, Marta Muñoz, ha dit que, tot i haver-hi menys manifestants, el col·lectiu seguirà lluitant.

A l'Hospital de Bellvitge, diversos centenars de persones entre treballadors i usuaris han tallat la carretera C-31 a l'Hospitalet de Llobregat, davant del complex hospitalari. Ramon Montoya, president de la junta de personal de l'Hospital de Bellvitge i membre de Satse, ha posat en dubte l'anunci de replantejar les retallades i el qualifica de "pura tàctica electoral". El personal d'aquest centre ha sortit al carrer cridant "Boi dimissió, Boi mentider", en referència al conseller de Sanitat, Boi Ruiz. Amb una pancarta que resa "Les mesures del govern perjudiquen greument la sanitat pública", tots els sindicats s'han sumat a la protesta, que com en les últimes cinc setmanes talla la Gran Via. 



A Vall d'Hebron, un centenar escàs de persones entre metges i infermeres han tallat la ronda de Dalt, davant del complex hospitalari. El tall ha provocat algun episodi de tensió entre els conductors afectats per la protesta i els manifestants, que no ha arribat a més. De tota manera, en aquest punt la Guàrdia Urbana també ha actuat preventivament i ha desviat el trànsit per les sortides anteriors al lloc on es feia el tall, fet que ha provocat que no hi hagués gaire embús circulatori.



El personal del Clínic no ha estat menys i també ha repetit la protesta al carrer. En aquest cas, unes 200 persones han fingit una marxa fúnebre per la sanitat catalana que han portat fins al mateix domicili del president de la Generalitat, Artur Mas, al carrer Tuset de la capital catalana, i han deixat espelmes al seu portal. A més, aquest dimecres també han tornat a protestar els membres de la plantilla de l'Hospital de Viladecans, que han tallat l'autopista del Garraf, la C-32, al seu pas pel municipi del Baix Llobregat.

stats